PUBLICITAT

GORKA AIXÀS "No hem sigut conscients que competim per no baixar"

Albert Canes
ANDORRA LA VELLA

Gorka Aixàs va sortir ahir al pas per enviar un missatge de tranquil·litat a l'afició després de la pèssima desfeta que va patir l'equip que ell presideix davant el Guipúscoa Basket, un rival directe per la lluita per mantenir la categoria. Poques vegades parla el president de manera extraordinària, però ahir el club va creure necessari que s'havia d'enviar un missatge, i per això es van posar en contacte amb aquesta publicació, demanant si hi havia l'interès per parlar amb ell o no. Evidentment, no es va dubtar.

«Quin és el missatge del president?», va ser la primera pregunta, i la resposta va ser confosa: «Missatge a qui?, a l'equip?». Un cop aclarit --«a l'afició, a l'equip, a qui sigui»-- Aixàs va explicar, per primera vegada, el seu missatge: «Crec que hem de ser conscients i saber per què estem competint. Hem de tenir molt clar que estem competint per no baixar. El principal problema del partit de dissabte és que no tenim consciència d'això i no som capaços de competir amb ells. Igual que hem competit amb altres equips, alguns que eren millors que nosaltres i molt bons, penso que això ens ha fet perdre tota la perspectiva que quan ens toca competir és contra rivals com el de dissabte, amb qui lluitem per no baixar. Aquesta és la nostra realitat, ens agradi o no. Hem d'estar preparats per salvar la categoria». El president ho va dir clar, el que cal tenir en compte ara és tenir al cap que el MoraBanc lluita per la salvació, i ja està.

Però la conversa amb Aixàs va seguir: «Quin és el sentiment que defineix millor el vostre estat d'ànim?». La resposta va ser: «Frustració, evidentment. Tothom treballa molt però els resultats no arriben. El que passa és que el partit davant el Guipúscoa no és l'exemple d'això. No podem estar frustrats i decebuts perquè no vam competir, contra un rival directe per no baixar, que es la nostra realitat. Nosaltres vam competir contra rivals que potser no toca. Vam jugar bé contra Bilbao, contra el Madrid, però això és indiferent. Hem de jugar bé contra els rivals que són, que a partir d'ara són tots, començant pel Gran Canària. Però ara el que hem de verbalitzar tots és que estem lluitant per no baixar. És la nostra realitat». Aquest era el principal missatge que va voler enviar, i així ho va anar repetint varies vegades -- «Hem de saber que competim per no baixar de categoria»--, ho va dir una vegada i una altra a quasi totes les preguntes que se li proposava, i també volia deixar clar que «És la nostra realitat».

Gorka Aixàs també va parlar dels xiulets que es van sentir en el partit davant Guipúscoa, primer en el descans i al finalitzar el partit. Era la primera vegada que se sentien xiulets dirigits cap a aquest projecte que ell ha dirigit, i el president també els veu merescuts: «Evidentment, evidentment que els entenc. És normal que la gent que va venir també estigués frustrada. Era un escenari fantàstic amb el pavelló quasi ple i vam fer un partit decebedor», va comentar Aixàs.

Tot i això, el president seguia insistint amb la feina que s'havia de realitzar i amb saber que el MoraBanc Andorra lluita d'aquí fins al final de temporada per mantenir la categoria. «Ho hem de tenir tots clar, jo el primer». Aixàs també va voler transmetre missatges d'ànim: «Confio en l'equip. Estem tots units en el mateix camí i ara tenim molt clar a què juguem», va explicar el president de MoraBanc.

El darrer missatge que va enviar el president del MoraBanc ho deixava tot clar: «La gent va respondre dissabte i nosaltres no ho vam fer. Ara ens toca a nosaltres», va concluir Aixàs, que segueix creu que l'equip sí assolirà la permanència a la Lliga ACB. De moment, diumenge tenen la primera prova per competir sabent el que hi ha, davant l'Herbalife Gran Canària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT