PUBLICITAT

Jornada per a la projecció internacional de la Seu

  • La cita serà el pròxim dimecres 11 a la Sala de la Immaculada
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Una imatge d'un dia de mercat a la Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

La Diputació de Lleida organitza, juntament amb l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Diputació de Barcelona, una jornada adreçada als ens locals per tal de facilitar-los eines que els permetin una major projecció internacional. L'objectiu –se celebrarà el proper dimecres 11 de febrer a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell–, és conscienciar els ens locals del valor de la promoció exterior i donar a conèixer els diferents instruments per tal que els ajuntaments puguin reforçar la seva projecció internacional.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, serà l'encarregat d'inaugurar la jornada, juntament amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. Existeixen nombrosos recursos que els ajuntaments poden utilitzar per treure el màxim profit i aconseguir una major projecció exterior de les accions que desenvolupen, com poden ser la Fira del Teatre de Tàrrega, la Baixada dels raiers de la Seu d'Urgell o altres esdeveniments que s'organitzen a nivell local però que tenen un recorregut internacional.

El vicepresident tercer de la corporació, Pau Perdices serà l'encarregat de moderar la taula que analitzarà diferents experiències de cooperació transfronterera per a la projecció del territori.

Perdices va indicar que la jornada «ha de servir per motivar els ajuntamentsa preparar bons projectes europeus, motiu pel qual des de la Diputació de Lleida també disposem d'un equip de persones que assessoraran i motivaran les administracions locals per elaborar bons programes de cooperació que els permetran accedir al finançament procedent del fons europeu».

Perdices va afirmar que aquesta jornada és un exemple més de «la voluntat de les diputacions catalanes de treballar conjuntament». La jornada, totalment gratuïta, s'obrirà amb una conferència inaugural sobre el paper de les ciutats mitjanes en la globalització. El programa també inclou conferències sobre les oportunitats i els reptes dels territoris fronterers i sobre l'exemple de l'Euroregió Pirineus Mediterrània com a eina d'acció europea.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT