PUBLICITAT

El Comú i Sardà, disposats a fer tornar la roda «quatre o cinc anys»

  • L'empresa negocia el lloguer en previsió de fer-la venir novament tot i que l'estructura es desmuntarà el dia 17
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La roda d'Escaldes-Engordany, ahir en el terreny que ha estat ocupant els últims mesos Foto: TONY LARA

La roda que enlluerna Escaldes-Engordany es desmuntarà el pròxim dia 17 definitivament, però l'empresa que la va portar, amb Santi Sardà al capdavant, pretén tornar al Principat en un futur no massa llunyà i mantenir-la de manera permanent durant «quatre o cinc anys». La construcció de la nova estructura, que seria una mica més gran –15 metres més, això és un total de 80m, segons Sardà–, tardaria un any, per després mantenir-la durant un lustre. El problema actual es troba, però, en el preu del lloguer del terreny on és instal·lada, que fins ara pagava el Comú per l'aparcament que hi era, i a partir del seu possible retorn correria a càrrec de l'empresari, que ja negocia una rebaixa del que se li ha proposat des de la propietat.

Sardà no va voler, així que no hi ha xifres de quanta gent ha passat per caixa –«les dades són íntimes», va dir– en aquesta estructura que ha esdevingut un atractiu turístic en la parròquia escaldenca, però sí sembla cert que és un reclam visual que Escaldes-Engordany ha aprofitat de cara al turista –la cònsol major, Trini Marín, va destacar com fins i tot fora d'Andorra li parlaven de l'atracció de la parròquia–i, també, de cara als andorrans que s'hi han aplegat per pujar. Marín mostrava ahir la seva pena per la marxa d'aquest giny i tampoc no amagava el seu desig de mantenir-lo on és: «Que es quedés fixa ho veuríem amb bons ulls, més que l'itinerant». I és que Sardà estudia dues idees, una és tornar per una temporada de manera «itinerant», i l'altra és la «fixa». I ell prefereix aquesta segona opció.

A més, veu el volum de negoci perquè és empresari i durant aquests últims mesos ha hagut de batallar amb altres companys de la zona per tal d'arribar a acords comercials pels quals tampoc no ha accedit perquè considerava que «o tots o cap».Així doncs, Sardà pensava ahir en veu alta o tenia ben aprés el seu discurs i va començar a exposar el ventall de possibilitats.

Va parlar d'una roda més gran (80 metres) que permetria posar-hi «més llums» i més reclams als ulls dels turistes. Va parlar també d'apostar per oferir sopars, cosa que, segons es va lamentar, no ha pogut fer perquè se li demanava empreses de càtering del Principat, i també va parlar de fins i tot fer un edifici en el terreny on és ara la roda per instal·lar-la just a sobre i pensar en traure un altre rèdit econòmic. També va dir que no es descartava fer alguna cosa amb la Fura dels Baus i l'escultor Jaume Plensa «per fer espectacle».

ELOGIS ARREU / La roda de premsa d'ahir va escenificar l'acord mutu entre l'empresa i el Comú. Sardà es va referir a les autoritats escaldenques així: «Per primera vegada hem trobat responsables d'un municipi amb prevenció i respecte del que se'ls presentava». «Ha estat una experiència totalment positiva en el sentit que, del que hauria dit a l'agost, ara seria totalment diferent», hi va afegir. Per la seva part, Marín va recordar que si bé al principi els va fer «una mica de por per l'enginy», ara però «s'ha d'agrair que tot va ser molt ràpid a l'hora de muntar-ho i que ha sigut un reclam molt bo». «Tothom es posava al peu de la roda», va continuar abans d'assegurar: «La trobarem a faltar, la roda ha sigut una referència».

RENDIBILITAT / Les úniques xifres que ahir es van escoltar van ser de possibles. Segons Sardà, es pot parlar de «rendibilitat sobre la inversió sobre un 10% o un 13%». Tenint en compte que, segons l'empresari, agost és clau, la seva idea és que la roda tornés per estar a ple funcionament en aquest mes d'estiu. I mantenir-se «quatre o cinc anys».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT