PUBLICITAT

El deute d'Ski Art amb els hotels pot superar el milió d'euros

  • 63 establiments donen les dades a l'UH, que espera una vintena més
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Unió Hotelera d'Andorra treballa per poder solucionar un problema greu que afecta a nombrosos hotels del Principat després de la fallida d'Ski Art que ha deixat nombrosos dubtes que poden arribar fins al milió d'euros. Ahir al migdia l'UH va organitzar una xerrada informativa a la sala d'actes de La Llacuna en què es van convocar els empresaris del sector per poder establir el full de ruta a seguir en aquest cas. De moment, el que s'ha decidit és continuar recaptant «totes les dades» possibles per establir «el càlcul exacte del deute», segons va afirmar ahir Òscar Julián, director de l'UH.

De moment s'han dirigit a la Unió Hotelera 63 establiments, els quals ja superen uns deutes de més de 700.000 euros, segons van afirmar ahir altres fonts del sector. Així mateix, la previsió és que s'hi puguin adreçar encara una vintena més d'hotels, per la qual cosa es considera que la xifra pot arribar amb facilitat al milió d'euros, i fins i tot superar-lo. Així mateix, durant la reunió es va decidir que properament s'anirà posant de relleu quin és el camí que se seguirà.

En la xerrada es va debatre sobre les possibles accions legals que es podrien dur a terme, estudiant les opcions de què els hotelers actuïn de manera individual o es personin com a bloc dins de la mateixa Unió Hotelera.

MENYS D'UNA SETMANA PER TENIR DADES / La feina d'anar recopilant totes les dades dels deutes dels hotelers té un límit breu, ja que des de l'UH es vol acabar amb aquest problema el més aviat possible. Així, ahir Julián va manifestar que els terminis que es marca l'UH és poder tenir totes les dades «a mitjans de la setmana que ve», tot esperant que tots els afectats aportin les xifres per poder tenir el càlcul exacte.

LA DEPENDÈNCIA VA MATAR L'EMPRESA / Orizonia, el que va ser gegant turístic, ofegat per la falta de liquiditat, va ser la primera espurna que va fer saltar les alarmes en Ski Art. Després va arribar la marxa enrere d'una Globalia a la qual va acusar de abocar-lo a la suspensió de pagaments amb la seva retirada, i es va veure obligat a acollir-se al preconcurs de creditors, ara fa un any. Marsans, que va caure també, va fer mal una altra vegada a Ski Art. Entre l'1 de març i el 31 de juliol del 2010, el Grup Marsans va formalitzar reserves que van donar lloc a 7.560 dipòsits de clients, dels quals 4.706 no van ser retornats i es van destinar a fins aliens a l'activitat del grup. El 25 de juny del 2010, el Jutjat del Mercantil número 12 de Madrid va decretar el concurs de creditors del Grup Marsans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT