PUBLICITAT

Maquetes d'Andorra per explicar la història

  • La mostra recorda diversos esdeveniments del país
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La inauguració de l'exposició a la Casa Sinfreu de Canillo, ahir Foto: ANA

Josep Babot Casal, veí de Canillo, és l'artista que s'ha encarregat d'elavorar les nou maquetes que formen part conjuntament amb una dotzena de panells informatius de l'exposició maquetes i pinzellades d'histo?ria d'Andorra.

Josep Babot va començar fa 7 anys a fer maquetes de les esglésies romàniques del país i ha volgut complementar la mostra amb pinzellades de la història d'Andorra, des del pas de Carlemany per Andorra, fins als primers euros andorrans, fent un homenatge a personatges històrics com el bisbe Benlloch, el copríncep De Gaulle o Guillem de Plandolit.

A més, també ha volgut recordar episodis rellevants de la història de Canillo com va ser l'última execució d'un condemnat a mort el 1943, els orígens de l'escola francesa a la parròquia, la primera dona a ser cònsol, Bibiana Rossa, o un intent d'estafa de l'any 1971 on un promotor immobiliari va intentar que el Comú li cedís les muntanyes de Mereig, Montaup i Vall del Riu.

Babot va explicar que ha decidit fer l'exposició tenint en compte la seva avançada edat –86 anys– i amb l'objectiu de mostrar la seva obra entre els amics i ciutadans de Canillo, així com de donar a conèixer episodis de la història d'Andorra entre les noves generacions.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va voler agrair la tasca feta per Babot a l'hora d'elaborar les maquetes i tenir la iniciativa de muntar l'exposició, que es pot veure fins al 27 de febrer als baixos de Casa Sinfreu de Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT