PUBLICITAT

Crèdit Andorrà es ven la seu social i dos edificis

  • Amb l'operació l'entitat millora la solvència i aconsegueix liquiditat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La seu social de Crèdit Andorrà, situada a l'Avinguda Meritxell Foto: TONY LARA

Crèdit Andorrà ha tancat una operació de sale & leaseback amb un grup inversor estranger resident a Andorra sobre tres dels seus immobles, inclosa la seu social, per un import de 85,8 milions d'euros.

L'acord, de caràcter estratègic per l'entitat, recull que Crèdit Andorrà romandrà com a llogater dels immobles per a un període de 20 anys, prorrogables en 10 anys addicionals, i que disposarà d'un dret preferent d'adquisició sobre aquests immobles.

Les operacions financeres de sale & leaseback són una fórmula utilitzada habitualment per les corporacions internacionals i, de forma especial, pels grans grups financers per optimitzar la gestió dels seus balanços, enfortir la ràtio de solvència i millorar la ràtio de liquiditat.

Segons un comunicat de Crèdit Andorrà, l'operació es fa en línia amb la seva política permanent d'implementar els millors estàndards i pràctiques internacionals, avançant-se així als requeriments de solvència més estrictes de les noves regulacions de Basilea III i al sistema de valoració i recuperació d'actius que incorporen els nous International Financial Reporting Standards (IFRS).

En el mateix comunicat, el banc destaca que aquest enfortiment dels fons propis de màxima qualitat reforça el model de negoci a Andorra i dóna suport al procés d'expansió internacional, que ha dut el banc a ser present a 11 països d'Amèrica i Europa des que es va iniciar, el 2003. Amb aquest reforç el banc continua ocupant el primer lloc de les entitats financeres del país pel que fa a volum de fons propis, que ascendeixen al voltant de 600 milions d'euros.

La formalització de l'esmentada operació posa en relleu la confiança a curt, mitjà i llarg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT