PUBLICITAT

Els testimonis ratifiquen diverses acusacions emeses per la fiscalia

  • Una quarantena de persones relacionades amb la xarxa de presumptes traficants compareixen al judici
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

E ls milers de folis (alguns parlen de 15.000, altres,de 20.000) i incomptables classificadors que els arxiven i que contenen tota la informació relacionada amb la investigació contra una de les majors xarxes de tràfic i consum de productes estupefaents existent a Andorra, no contenen només els innumerables indicis que van desencadenar l'inici de les perquisicions. A més de les transcripcions dels intercanvis de comunicacions entre els 28 imputats, contribueixen a engrossir la paperassa les declaracions de més d'una cinquantena de persones –la majoria de les quals consumidores– que van estar involucrades sigui com sigui amb la xarxa que ahir es va enjudiciar per quart dia consecutiu. Del mig centenar de testimonis citats a comparèixer davant del jutge, només sis es van absentar.

El procediment seguit va ser idèntic per a tots els compareixents. En ser cridats i presentar el seu jurament, el president del tribunal els sol·licitava assenyalar quins dels actualment ingressats al centre penitenciari coneixien. Es van veure exemptes de fer aquest reconeixement les persones que van requerir preservar la seva identitat i van ser encobertes rere un mur provisional.

Els testimonis van ser citats en el mateix ordre en què es van produir les declaracions dels imputats: els primers en declarar van ser aquells vinculats amb la jove de Cambrils a través de la qual arribava la cocaïna al país, seguits dels qui coneixen a l'imputat que regentava el local d'on sorgiren les sospites i, per últim, els qui havien mantingut contacte amb el clan familiar.

Amb les seves exposicions, els testimonis van corroborar la culpabilitat admesa el passat dilluns per dos dels implicats: la jove qui importava la droga i un dels qui la subministrava dins d'Andorra. Sobre la jove de 29 anys, la majoria dels qui van comprar-li cocaïna que la coneixien, van assegurar que ella «operava a instància del seu progenitor, a qui anaven dirigits tots els beneficis».

Sobre l'home que treballava al bar i qui dimarts, de la mateixa manera que un dels seus coneguts a qui també s'acusa de vendre, va negar repetidament haver venut cocaïna, van pesar una desena de confirmacions testimonials. No obstant, ningú no va subscriure les sospites de distribució que la fiscalia atribueix a altres imputats en el cas. De fet, segons el que va poder-se extreure de les compareixences, dels 28 imputats només les nou persones que es troben excarcerades haurien cedit productes estupefaents a terceres persones dins del Principat. No van permetre treure aigua clara els qui es van expressar sobre el suposat clan familiar; les ambigüitats van ser una constant arribat el seu torn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT