PUBLICITAT

Els cònsols treballen en una llei per clarificar el funcionament dels comuns

  • L'objectiu de la proposició és també fixar els drets i deures dels consellers, inclosos els de l'oposició
  • Trobada amb Bartumeu per analitzar els canvis proposats en la Llei de la funció pública
05102010_consols
Josep Maria Camp i Ventura Espot durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols. Foto: ANA
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha presentat a la reunió de cònsols d'aquest dimarts un esborrany de proposició de llei qualificada d'organització i funcionament dels comuns, una matèria fins ara regulada només per reglament. L'objectiu de la proposició de llei és clarificar el funcionament de les corporacions per tal que no hi hagi marge d'interpretació, i fixar els drets i deures dels consellers, inclosos els de l'oposició. Els cònsols han acordat que a la propera reunió es debatran les esmenes que s'hi presentin. La intenció és, segons el cònsol major de la Massana, que el nou mandat comunal ja es pogués regir per aquesta llei.

Els portaveus de la reunió de cònsols d'aquest dimarts han explicat que Rosa Ferrer s'ha basat en la feina que ja s'havia començat en l'anterior legislatura, quan el Partit Socialdemòcrata ja va presentar una proposició per elevar a rang de llei el reglament de funcionament dels comuns. Tal com ha recordat Josep Maria Camp, en aquell moment no es va aprovar perquè no s'havia tingut en compte l'opinió dels comuns. La intenció és parlar-ne en reunió de cònsols perquè 'és una qüestió que mai s'ha discutit' i valorar si els propis cònsols presenten la proposició de llei. Els mandataris comunals s'han deixat un mes de marge per tal d'estudiar el document i presentar esmenes.
D'altra banda, els cònsols de les set parròquies s'han reunit aquest dimarts a la tarda amb els responsables del Govern per analitzar els canvis que s'estan debatent a la Taula de la Funció Pública. Tal com ha explicat aquest dimarts al matí el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, els cònsols volen traslladar al Govern la seva preocupació pel que fa a "l'increment de la despesa" que poden suposar aquests canvis en els comuns. Espot ha afegit que considera que s'està parlant molt d'ampliació dels drets dels funcionaris i en canvi no es diu res sobre la creació i implantació de deures. El cònsol també ha lamentat que els comuns no hagin participat a la taula de Funció Pública, i creu que en temps de crisi no és moment de parlar de qüestions com les jornades intensives. Camp també ha indicat que tenen molts interrogants sobre les modificacions que s'estan proposant, i que la intenció és escoltar les propostes que els faci el cap de Govern i en quins aspectes poden col·laborar. Camp ha valorat positivament que es vulgui potenciar la mobilitat dels funcionaris, i creu que s'ha de revisar la gestió de l'acompliment i els triennis per tal que l'Administració sigui sostenible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT