PUBLICITAT

Vila acusa a Ferrer de «col·locar gent per un grapat de vots»

  • El conseller del grup mixt insta els membres del Comú a acabar «amb la política de favors»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

vila vila
Josep Vila mira el seu mòbil, ahir durant la sessió del Comú Foto: EL PERIÒDIC

La sessió del Comú d'Andorra la Vella que havia de ser una bassa d'oli per confirmar els càrrecs de cònsol major de Jordi Minguillón i de cònsol menor d'Eron Estany, entre altres, però el conseller de l'oposició, Josep Vila, del grup mixt, va carregar durament contra la cònsol sortint, Rosa Ferrer: «A veure si son més valents i acaben amb la política de favors que va implantar Rosa Ferrer». Vila va disparar encara amb una altra andanada quan va acusar a l'excònsol de «col·locar gent per un grapat de vots», i d'oferir «llocs de treball a amics i família».

«Farien un favor a la parròquia», va afirmar Vila tot seguit referint-se als nous mandataris del Comú, apel·lant-los a tallar amb aquesta pràctica que, segons el conseller «des de la meva humil oposició continuaré denunciant». Les paraules de Vila, però, van tenir resposta en el ja cònsol major, Jordi Minguillón, que va respondre amb una altra bala: «Vila ha de saber molt d'això, perquè va estar amb Rosa Ferrer molts anys». Minguillón va afegir-hi només una frase més en aquest sentit: «És una pataleta d'oposició». També va tenir resposta a les paraules del conseller del grup mixt el representant de DA, Carles Torralba, que va instar el conseller a fer públics els noms dels beneficiats de les suposades pràctiques de Ferrer. «No em consta», va dir Torralba en resposta a les acusacions, afegint-hi que, «si és així, que ens doni noms i ho analitzarem».

DA, A LA JUNTA DE MAJORIA / La sessió d'ahir, més enllà de les acusacions de Vila, tenia com a objecte fonamentalment el nomenament de càrrecs després de la baixa de Rosa Ferrer, que formarà part de la candidatura territorial de DA per Andorra la Vella juntament amb Jordi Cinca, de cara a les pròximes eleccions generals. Així, Minguillón ja és cònsol major i Eron Estany cònsol menor, i igualment es van confirmar la resta de canvis, amb Torralba i Neus Farré (DA) en la junta de majoria, però també amb aquesta última com a consellera de Social, lloc que ocupava Ferrer. Així mateix, Meritxell Rabadà i Manel Bal van jurar el càrrec de consellers major i menor, respectivament, i per últim s'hi va afegir el conseller del grup de Cd'I, Eduard Andeza, que assumeix d'aquesta manera la conselleria d'Aparcaments.

A aquests nomenaments es va arribar gràcies als vots a favor dels dos membres de DA, Torralba i Farré, que escenificaven així l'acord entre Cd'I i el seu partit, «deixant de banda els programes i la ideologia», segons Dolors Carmona, del PS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT