PUBLICITAT

Prop de 200 hotels estan afectats per la situació de fallida d'Ski Art

  • De moment 60 establiments s'han adreçat a la UH amb deutes que van dels 50 als 500.000 euros
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Referència a Ski Art al portal turístic d'Andorra la Vella Foto: EL PERIÒDIC

Encara que la situació és molt confusa i que la informació és escassa, la Unió Hotelera està treballant per concretar una estratègia conjunta davant el tancament d'un dels principals touroperadors receptius del país, Ski Art, que està en situació de fallida i que ha deixat impagaments en pràcticament la majoria d'establiments hotelers.

De moment i fins ahir eren 60 els hotels que havien contactat amb la patronal per informar-ne que s'han vist perjudicats per aquesta futura fallida. Fonts de la UH van assenyalar ahir que aquest primer guix de negocis sumen ja uns 700.000 euros d'impagaments, una xifra, però, que es considera massa baixa ja que algunes fonts la situen bastant per sobre de l'1,5 milions d'euros.

«Uns tenen més diners a cobrar i altres menys, però hem de quantificar la xifra final que amb tota probabilitat serà elevada», van apuntar les mateixes fonts. Per la seva banda el conseller de Turisme de la Massana i representant del comú al Consell d'Administració de Vallnord va subratllar ahir que Vallnord no es troba entre les empreses afectades. Sergi Balielles va indicar que «a Vallnord no els hi afecta molt el tema dels deutes perquè ja havien fet accions prèvies preveient que podria passar una cosa així». Un cas similar passa amb l'altre gran domini, Grandvalira, que també va poder maniobrar abans en veure que Ski Art anava abocat cap a una situació que serà gairebé impossible de remuntar. Vallnord i Granvalira han afirmat que els clients no s'han vist perjudicats i que han pogut gaudir dels paquets contractats sense problemes.

La incertesa és el denominador comú dels hotels i de la UH. «Ningú sap res i no ho saben ni els mateixos responsables d'Ski Art», es va apuntar des de la UH. I és que la unió Hotelera espera disposar de tots els impagaments per donar a conèixer la xifra final d'un afer que té tota la pinta d'acabar a la Batllia. A més, el deutes són molt dispars, ja que van dels 50 als 500.000 euros amb la qual cosa als responsables de la UH se'ls hi fa difícil apuntar una xifra. Ski Art s'ha quedat sense plantilla i només manté una persona responsables dels comptes. És l'únic interlocutor, tot i que el president de la patronal, Òscar Julian, ha tingut l'oportunitat de parlar amb el gerent d'Ski Art, Julio Ascarza.

Baliellas va afegir una nota optimista en assenyalar que la gran majoria de turistes que tenien contractada la visita al país amb Ski Art han pogut i podran realitzar la seva estada normalment: «El més important són els turistes i el pitjor que pot passar en aquests casos és que precisament el turista sigui l'afectat. També és dolent pel fet que pot donar una mala imatge del país quan el problema no ha sigut d'Andorra», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT