PUBLICITAT

Declarats prop de 200 casos de grip en el que es porta d'hivern

  • La taxa d'incidència se situa dins dels paràmetres normals
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una infermera vacuna a un pacient en un Centre d'Atenció Primària. Foto: TONY LARA

L'arribada de l'epidèmia de grip estacional se situa en uns valor normals amb 196 casos notificats al Ministeri de Salut i Benestar a data d'ahir i que no van requerir d'hospitalització al no presentar símptomes greus. Des de que va començar el sistema de vigilància de la malaltia el 29 de setembre passat, el major nombre d'afectats es concentra en la franja entre els 10 i els 14 anys amb 15 persones, seguits dels nens de 5 a 9 (11) i del grup d'edat format entre els 45 i el 49 amb 10.

D'aquest percentatge total, 102 són dones i 94 homes. També cal destacar l'afectació entre els més petits, d'1 a 4 anys on es van detectar 9 malalts , i els set afectats entre 40 i 44. Així la franja que acumula més casos és la de nens i adolescents, amb 26. Només hi ha el cas d'una persona més gran de 65 anys. Fins al moment s'han registrat 147 consultes mèdiques i 49 persones van passar pel servei d'urgències amb símptomes o sospites d'haver contret la malaltia.

La passa d'aquest any a diferència de l'anterior presenta bàsicament complicacions intestinals i amb una mica més de afectacions que en altres temporades. Tot i que l'epidèmia encara no presenta cap complicació respecte a altres anys les dades situen la taxa d'incidència de quasi 200 afectats per 100.000 habitants.

El Principat encara es troba per sota dels índexs que s'han registrat en països com ara Itàlia o Portugal que ja van comunicar una elevada transmissió de la malaltia.

ADMINISTRACIÓ de VACUNES/ Durant la darrera campanya de vacunació, la Xarxa de Centres d'Atenció Primària va administrar 4.493 dosis. Es tracta d'una xifra molt similar a la que es va donar l'any passat. Per fer front a aquesta acció de vacunació, el ministeri de Salut i Benestar va adquirir unes 6.000 dosis, tenint en compte que l'any anterior el volum de vacunes que s'havien administrat pujaven en total, i entre tots els centres administradors, a 5.702.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT