PUBLICITAT

«Ja fa 13 mesos que estic aïllada i menystinguda»

  • La transexual encarcerada denuncia el tracte que rep a la presó
M. C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Ara fa uns mesos els mitjans reproduïen el cas d'una jove de 28 anys que, ficada en el cos d'un home, es trobava excarcerada en les instal·lacions per als homes del Centre Penitenciari de la Comella. Després de sol·licitar el seu trasllat a la part femenina, l'únic que se li va concedir va ser l'opció de passar a un mòdul d'adaptació. Aquesta persona ha aconseguit a la fi intercanviar una mínima comunicació amb gent del sexe femení. Però, si tot sorgeix segons el previst, la seva «fortuna» s'esvairà el proper dissabte, quan es procedeixi a presentar les conclusions de la vista judicial pel cas Dalton que aquesta setmana s'està desenvolupant al Centre de Congressos de la Comella.

La dona de qui parlem té l'aspecte físic d'un home, és manifesta transexual i està implicada, així com tres altres membres de la seva família, en l'operació de tràfic i consum de drogues que avui serà jutjada per quart dia consecutiu.

En la seva declaració davant del tribunal, la jove va afirmar, emocionada, que, fa 20 mesos que sóc a la presó, dels quals 13 en un mòdul d'adaptació en el que em sento aïllada i menystinguda, on no puc parlar amb ningú. I tot i això malgrat que totes les dones del centre hagin signat un document on es mostren conformes al seu ingrés al mòdul femení, com a mínim a fer activitats com classes de català o anar al gimnàs amb elles, segons van explicar amics de la família que van assistir a la vista com a públic. Entre llàgrimes, l'acusada va afirmar que no està bé psicològicament, cosa que van confirmar els seus amics en argumentar que encara que sembli mentida perquè estem al segle XXI, els presos són molt masclistes i cruels.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT