PUBLICITAT

Internet, una oportunitat per al comerç del Principat

  • Una tercera part dels nous comerços de Sant Julià són on-line
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els tres conferenciants abans de començar la xerrada, ahir Foto: TONY LARA

La situació econòmica actual fa que calgui buscar noves formes de comerç, ja sigui per reactivar i evolucionar un d'establert, com per donar-li sortida a un de nou. És per aquest motiu que a l'auditori Rocafort del Centre cultural i de congressos de Sant Julià de Lòria s'hi va celebrar ahir la conferència D'Andorra al món amb un click! Comerç tradicional i e-commerce. Els ponents van ser Carlos Llagostera, CEO de Talent Republic, Jordi Sanllehí, cofundador de Berepublic i Demis Torres, Sales Manager de Rakuten a Espanya. La xerrada anava adreçada a comerciants, empresaris, emprenedors i estudiants del país.

Llagoster va explicar que tenien dos objectius principals: per una part «despertar l'interès de l'e-commerce i que els comerciants sapiguin com poden fer per aprofitar les noves tecnologies»; i per l'altra part «posar exemples i oferir ajuda» a aquells qui ho demanin». Tant Llagoster com Torres van coincidir en l'idea de que és «essencial i imprescindible» pel comerç andorrà, per les característiques del país, que es potenciï l'obertura econòmica perquè no hi hagi fronteres. A més, van afegir que «a través de les noves tecnologies els comerços tenen una possibilitat molt més gran de poder créixer».

Durant l'any passat es van donar d'alta 72 comerços a la parròquia, el que suposa un increment significatiu respecte els darrers anys. Un dels motius per fer la conferència és que des del Comú asseguren que uns 26 d'aquests són comerços que distribueixen els seu productes en línia, tot i que no ho van poder confirmar del tot encara perquè al registre no s'especifica quins ho són.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT