PUBLICITAT

La coalició proposa que el voluntariat tingui rang ministerial

  • Guiu considera que la cohesió social és clau per l'èxit del país
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El número dos per la parròquia de Sant Julià de Lòria de la coalició d'esquerres formada pel PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents, Pere Guiu, va presentar ahir les propostes que durà el programa relacionades amb el voluntariat i la participació social. El projecte més destacat que va presentar Guiu va ser la voluntat de la coalició de donar-li al voluntariat un rang ministerial «integrat dins un ministeri transversal on s'interrelacionin Cultura, Esports, Joventut i Voluntariat». Guiu va afirmar que, fins ara, el Comitè Andorrà del Voluntariat (CAV) ha complert amb la seva funció, però que la coalició «vol pujar dos esgraons» i que al Principat hi ha un bon nivell de cooperació entre estat i societat civil, però va reiterar en l'idea de que «el voluntariat no és mà d'obra barata».

A més, Guiu va afegir que el voluntariat és «un requisit clau per l'èxit del país», i per aquest motiu proposen incentivar la ciutadania activa a través, entre d'altres, de programes de cooperació a les escoles amb l'objectiu de que, en acabar els hipotètics quatre anys de legislatura, «el 50% dels joves d'entre 16 i 20 anys hagin participat» en algun projecte de voluntariat. Així, es potenciaria la «cohesió social» a través de la qual «hem de defensar la nostra identitat com a poble». Guiu considera que la solidaritat a Andorra gaudeix de molt bona salut, però que encara se li pot donar més importància perquè «és un requisit clau per a l'èxit del país». A més, va remarcar que la solidaritat no pot ser només cap a l'estranger, sinó que cal dinamitzar i apostar per l'ajuda interior.

Per acabar, el número de per la parròquia de Sant Julià va afirmar que si passa a formar part del Govern, declararà davant de notari totes les possessions al començar i acabar la legislatura com a exercici de transparència i per «demostrar el canvi».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT