PUBLICITAT

La majoria dels Voluntaris per a la Natura acaben trobant feina

  • La 3a edició amplia continguts amb la col·laboració dels Banders
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Foto: EDUARD COMELLAS

El cònsol major de la Massana, David Baró, va inaugurar dimarts la 3a edició del curs del Cos de Voluntaris per a la Natura, amb la presència dels 11 d'alumnes, el cos docent, l'equip de col·laboradors i els espònsors del projecte. El CVN compta aquest any amb el suport del cos de banders, amb els quals els alumnes faran pràctiques a la muntanya per conèixer les diferents tasques, com el control i identificació de les espècies o el manteniment de la xarxa de refugis.

«Cada cop tenim una formació més completa d'un sector que necessita bons professionals», va afirmar el cònsol durant l'acte inaugural, en el qual va agrair la implicació directa dels ministeris d'Educació, Interior i Agricultura.

La consellera de Medi Ambient, Jael Pozo, va assegurar que el gran èxit del CVN és que «el 80% dels joves que han seguit el curs han trobat feina i un 15% han tornat a estudiar; esperem que en aquesta edició puguem repetir aquest resultat». Pozo també va recordar que «amb aquest curs pretenem donar una formació de qualitat als joves en un sector on hi ha oportunitats laborals però també els volem transmetre uns valors que seran bàsics perquè se'ls obrin portes a nivell professionals». És per això que des del curs passat hi ha unes tutories, un seguiment setmanal a través dels educadors socials. I com a novetat, aquest any els joves seguiran un taller de prevenció a les addiccions.

Pel que fa al temari, hi haurà com en l'edició passada els continguts de gestió forestal, jardineria i ramaderia, incloent les tècniques de treball amb cavalls, a més de les pràctiques amb el cos de banders. Els joves també obtindran la certificació de primers auxilis, reconeguda a nivell europeu.

La primera part del curs serà teòrica i es completarà amb dos treballs: els alumnes enjardinaran els voltants del nou Centre d'interpretació del Comapedrosa i també l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, fent equip amb els alumnes del centre. El CVN també inclou una part molt important de treball en favor de la comunitat, durant el qual els joves treballaran en la senyalització i neteja de camins.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT