PUBLICITAT

Ceretània vol ser un referent mundial de la cultura cerdana

  • El museu és la culminació de la feina de dues legislatures
EL PERIÒDIC
BOLVIR

Periodic
El jaciment de Castellot de Bolvir amb les restes arqueològiques descobertes l'any 1992 Foto: martí fradera

L'Espai Ceretània ha obert les seves portes, després de més de dos anys de treballs. Aquest centre museístic i cultural està cridat a ser un dels centres del món de la cultura en l'àmbit de la Cerdanya i del Pirineu. Aquest projecte culmina vuit anys de treball de l'actual equip de govern que és va marcar l'objectiu de l'obertura d'un gran espai cultural al voltant de les restes arqueològiques del Castellot. L'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha recalcat que l'obertura del museu és la «culminació de la feina de dues legislatures, primer per projectar l'obra, aconseguir els terrenys i el finançament, i finalment per fer-la realitat».

sala d'exposicions / Els visitants que s'acostin a l'Espai Ceretània es trobaran una sala d'exposicions permanent que explica les diferents fases del jaciment amb recursos interactius i audiovisuals; una sala polivalent per acollir exposicions temporals, presentacions de llibres, congressos i reunions; i un taller d'arqueologia en el qual s'hi realitzen els treballs de neteja i restauració de les peces que els arqueòlegs recuperen de les excavacions del jaciment extern, en el qual encara es treballa. En aquest sentit, Baqué, explica que el museu i les explicacions que s'hi fan aniran canviant amb les noves descobertes que facin els arqueòlegs.

En la sala d'exposicions permanent, la part més important i que ajuda a l'enteniment del poblat iberoromà del Castellot, està formada per set plafons. En el primer es pot veure un resum de la història de Cerdanya; en el segon el que va ser la prehistòria; un tercer en que s'explica i s'exposen peces de l'etapa ibera del poblat; una quarta zona en que s'explica com l'ocuparen els romans i com evolucionà; una cinquè plafó en que es mostra l'etapa medieval; en el sisè plafó s'expliquen les restes arqueològiques actuals del Castellot; i una última zona en que s'explica com és l'arqueologia actualment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT