PUBLICITAT

El PS proposa augmentar el salari mínim si guanya

  • López afirma que es faran nous programes formatius-ocupacionals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
López abans de la roda de premsa a la seu del PS, ahir Foto: TONY LARA

La coalició d'esquerres formada pel PS, els Verds, Iniciativa Ciutadana i Independents considera que els salari mínim actual està per sota de la renda necessària per viure amb dignitat. És per aquest motiu que una de les propostes que recollirà el seu programa electoral és la d'augmentar-lo «per sobre dels mil euros», complint així el que marca el Comitè pels Drets Socials del Consell d'Europa, que el fixa en –com a mínim– el 50% del salari mitjà mensual, que actualment al principat se situa en els 2.042 euros.

El número u de la llista nacional de la formació, Pere López, va considerar ahir que aquesta mesura està pensada, sobretot, pels joves, els assalariats a nivells més baixos i els pensionistes, però va afegir que «els empresaris també l'haurien de veure amb bons ulls» perquè els empleats estaran «més motivats» i perquè les mateixes empreses es veurien beneficiades del retorn d'un increment d'aquestes característiques. Tot i això, López no va donar una xifra exacta perquè caldria veure la situació econòmica en l'hipotètic cas de que guanyessin les eleccions.

Una altra de les mesures que va proposar el número u de la coalició és la de crear nous programes formatius-ocupacionals en dos àmbits: l'atenció a la dependència pels padrins i discapacitats; i en les activitats relacionades amb la protecció del medi ambient. Aquestes formacions estarien organitzades des de la Taula de Treball, l'objectiu principal seria formar a ciutadans andorrans per crear nous llocs de treball, i anirien destinades a persones de totes les franges d'edat. Tal i com va recordar López, des de la coalició s'ha apostat per l'atenció domiciliaria en detriment dels centres sociosanitaris perquè consideren que pel pacient poder-se quedar a casa seria una mesura molt positiva. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT