• Missé, Felipo, Ramos i Galián, primer equip femení andorrà en córrer l'Europeu de clubs?
  • Les de Joan Carles Ruiz encaixen dos gols en només cinc minuts i no reaccionen
GASS
SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Toni Bernadó en el moment de creuar la línia de meta, ahir a l'Europeu de cros per clubs a Guadalajara. Foto: cava

Andorra va escriure ahir una nova pàgina de superació en l'esport tricolor gràcies a que Eli Missé, Silvia Felipo, Núria Ramos i Esther Galián van disputar l'Europeu de cros per clubs a la Guadalajara. Totes quatre formaven part de l'equip femení del Club d'Atletisme Valls d'Andorra (CAVA) i van acabar tretzenes de tretze equips, és a dir, últimes, amb 260 punts però l'important és que es converteixen en el primer equip femení del Principat que corre una prova internacional d'aquest caliu.

«Era normal acabar últimes perquè no són especialistes en cros. Comptava trencar aquesta barrera i adquirir experiència», va deixar clar orgullós el director tècnic, Joan Ramon Moya. A nivell individual, totes quatre van anar pràcticament tota l'estona juntes i van tancar la classificació, amb 67 participants, a excepció de Galian, una mica més avançada i que va acabar la 62.

16È LLOC EN HOMES / En la categoria mascuolina faltaven diversos països que acostumen a rivalitzar amb Andorra en les darreres posicions de la taula. Tot i així, l'equip tricolor no només va eludir el darrer lloc sinó que va ser 16è de 19 amb 295 punts i superant el Celtic Diekirch luxemburguès (311 punts), el VSK Universita Beno txec (337) i el Gas Ilisos grec (360). L'equip campió va ser el J*COE Guadalajara, igual que en dones havia estat de l'Uskudar Belediye turc.

A nivell individual va detacar Marcos Sanza, que va completar els 10 km en 32min45s que li van concedir el 35è lloc. Molt més endarrerits estaven Manuel Fernandes Pita amb un 84è lloc, Toni Bernadó amb un 87è i Alan Manchado amb un 89è. Per acabar, Jordi Royo va ser el 101, l'últim, en un recorregut que malgrat les pluges i neu dels darrers dies, va aguantar. H

L'Enfaf va sumar la setena derrota en el que porta de temporada en caure davant el Sant Quirze del Vallès, ahir a la tarda, per 2-0. Les de Joan Carles Ruiz van rebre dos gols en un interval de temps de només cinc minuts que les va condemnar a la desfeta. Durant la resta del partit, no van saber reaccionar als gols, i tot i la qualitat d'algunes jugadores de l'equip per marcar gols, com les de Teresa Morató, màxima golejadora del quadre andorrà, van marxar de Sant Quirze amb el marcador de gols ficat a zero.

Gema Pacheco va obrir la llauna al minut 12 per a les locals per avançar les seves. La segona diana del conjunt de Sant Quirze no va esperar gaire. En el minut 17, Cèlia Olmo va enviar la pilota al fons de la xarxa per posar distància en el marcador, i va marcar un gol que significaria el resultat definitiu del partit. L'Enfaf va gaudir de bones ocasions, però cap d'elles va ser suficient com per poder reduir les distàncies.

Finalment, la derrota de les andorranes, les deixa en la novena posició, la mateixa que ocupaven abans del partit, això sí, amb un partit menys que el Mercantil. Amb tot això, les tricolors ja porten una sèrie de partits negatius que les poden fer baixar posicions en la classificació, tot i que de moment aguanten. Per la seva banda, el Sant Quirze va pujar una posició amb la victòria davant l'Enfaf i va passar a ocupar la sisena posició. Les de Joan Carles Riuz descansen el cap de setmana vinent i podran recuperar forces.

Sant Julià de Lòria # Victòria del CESJ i ja són a només 6 punts dels segons.