PUBLICITAT

En quatre anys els jubilats creixen en 1.572 persones

  • El juliol passat la Cass tenia registrats 9.893 persones que cobraven jubilació
  • La mitjana d'import més gran és de 645 euros per cobrar la invalidesa
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jubilats en el lliurament de premis dels horts de la Margineda. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'evolució de la població de pensionistes en la branca de jubilació experimenta cada any un creixement evolutiu. Les darreres dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (Cass) publicades xifren en 1.572 l'augment d'aquesta població experimentat pels jubilats pensionistes si es tenen en compte les xifres del passat mes de juliol respecte el mateix mes del 2006. Pel que fa a la branca general dels pensionistes, (és a dir les pensions rebudes per invalidesa, incapacitat temporal, maternitat, defunció o orfenesa, entre d'altres) l'evolució també és ascendent, però en aquest cas en menor mesura, ja que en el període marcat tant sols es va incrementar en 436 persones.

Al juliol passat la Cass tenia registrats 9.893 jubilats que cobraven pensió, i un total de 1.859 pensionistes de la branca general. En total, doncs, són 11.710 les persones que cobren pensions bé per formar part de la població jubilada o bé per formar part de la branca general. En el que portem d'any la població de jubilats ha crescut una mitjana de 10 persones per mes.

Pel que fa la branca general, cal desglossar que hi ha un total de 996 persones que cobren pensió per invalidesa per malalties comunes, i 529 les que cobren per invalidesa ocasionada per accident de treball. Pel que fa als orfes hi ha 351 persones que cobren pensió per aquest concepte i només dues que ho fan com ascendent. Les persones que són vídues, tant per malaltia com per accident de treball,són un total de 2.487 persones.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT