PUBLICITAT

Sol i neu a la Fira Retro

  • El mal temps va impedir ahir instal·lar les paradetes amb objectes antics i de col·lecció
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una de les parades que van participar a la fira, dissabte Foto: EMILIO PRENAS

Després que aquest dissabte al matí el cel s'obrís durant unes hores i permetés els venedors de la primera Fira Retro muntar les seves parades, ahir va ser impossible per les nevades que van caure sobre totes les valls del Principat ininterrompudament des del dissabte a la tarda. Era la primera edició d'aquesta fira de productes antics i records nostàlgics organitzada per l'Associació de Comerciants del Centre Històric d'Andorra la Vella, en línia amb la passada Fira dels Vinils, i tots els paradistes van coincidir a confirmar que es tractava d'una bona idea per oferir un valor afegit a l'oferta de la zona més antiga de la capital durant el cap de setmana, tot i que, com va explicar a l'ANA el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, «el temps finalment no hi ha acompanyat».

A les 16 parades repartides dissabte pel barri antic s'hi podia trobar objectes antics i articles de col·leccionisme, com els aparells de ràdio antics, càmeres fotogràfiques, artesania africana, vidre pintat a mà o rareses discogràfiques dels venedors que van celebrat el bon temps que va sorprendre a més d'un aquest dissabte a les Valls Centrals.

Amb l'arribada del ple hivern van tornar les fires per dinamitzar el Centre Històric d'Andorra la Vella, organitzades pel Comú i l'Associació de Comerciants del Centre Històric, que associen l'espai més antic de la capital, on es concentren galeries d'art i botigues d'antiguitats, amb la compra i venda de productes retro. Els paradistes van rebre amb optimisme la proposta, tot i que dissabte al matí l'afluència encara va ser escassa.

Álvaro de Araujo, un dels firaires més coneguts de la capital, hi va participar per negoci, i va assegurar que si no, «no ho faria». En la passada Fira dels Vinils va tenir un èxit «enorme» i això l'ha portat a involucrar-se en l'organització d'aquesta proposta, perquè coneix a altres firaires i tots es troben amb un estoc de molts productes antics que pensen que poden resultar interessants pels turistes i els que es passejaven pel Centre Històric.

«La majoria som professionals de les fires, no tenim botiga, tenim una paradeta que posem els caps de setmana», va explicar De Araujo, tot i que hi havia altres firaires, com Olinda Aparicio, que ho feia per distreure's: «Hi ha gent que compra, però per mi no és un negoci, és per passar els caps de setmana i estar distreta». Aparicio no es perd una fira de Santa Llúcia ni les fires de cada cap de setmana, «vaig ser convidada pel meu amic i on hi ha fires m'apunto», va confirmar.

Dissabte s'esperava que la proposta pogués animar els carrers estrets i per vianants del Centre Històric i, si era possible, revitalitzar els comerços del voltant. Les paradetes de la fira tenien previst ser-hi fins ahir a la tarda, però el mal temps ho va impedir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT