PUBLICITAT

Els andorrans que visitin els EUA han de pagar 14 euros de taxa turística

  • Andorra i 34 països més estàn subjectes a aquest nou pagament
  • L'import s'haurà de pagar en el moment d'enregistrar-se
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Departament de Seguretat Nacional dels Estats Units i el Consolat General dels EUA a Barcelona van informar recentment al Govern que els nacionals dels 35 estats, entre els quals hi ha Andorra, que no necessiten visat per visitar durant menys de 90 dies els Estats Units per raons turístiques hauran d'abonar una taxa de catorze dòlars en concepte de taxa turística, per compensar les despeses operatives i de viatge.

Així, des del passat 8 de setembre del 2010, els ciutadans d'aquests 35 estats, a banda de registrar-se per obtenir l'autorització electrònica (ESTA, a través de l'enllaç https://esta.cbp.dhs.gov), han d'abonar catorze dòlars en el mateix moment de l'enregistrament mitjançant una transacció electrònica. A més de la tarifa administrativa augmenten també el nombre de mesures de seguretat per entrar en aquest país americà.

El Govern va informar ahir a través d'un comunicat que les autoritzacions electròniques obtingudes abans del 8 de setembre del 2010, vigents durant dos anys després d'haver estat obtingudes, seguiran sent vàlides. El Ministeri d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals n'ha informat en les darreres setmanes l'Associació d'Agències de Viatges d'Andorra per fer extensiu aquest comunicat al conjunt d'agències del país.

La pàgina web del Ministeri d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals (www.mae.ad) ofereix, a títol informatiu, una relació dels països que no demanen visat als ciutadans andorrans que es desplacin per motius turístics, així com també les condicions per als EUA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT