PUBLICITAT

Camp vol impulsar un servei de Policia les 24 hores del dia

  • La voluntat és unir-se amb Ordino i muntar patrulles amb Circulació
  • Es tractarà dins el Conveni de prevenció de la delinqüència
CLARA GARNICA
LA MASSANA

El Comú de la Massana vol implantar un sistema per tal que la parròquia disposi d'un servei de Policia les 24 hores del dia. Actualment, i tal i com va lamentar el cònsol de la parròquia, Josep Maria Camp, la Massana disposa només de servei policial en horari d'oficina, i "sobretot en èpoques de més afluència de turisme seria necessari tenir una patrulla fixa", va manifestar el polític massanenc. En horari fora d'oficina, i si hi ha incidències, accidents o avisos per delinqüència a la parròquia, el cos policial s'ha de desplaçar des de la parròquia d'Escaldes-Engordany, amb el temps que això suposa.

Per fer més viable aquesta proposta d'establir un servei disponible tot el dia, Camp va assegurar que la voluntat és mancomunar-se amb Ordino per tal d'estendre el servei policial també a la parròquia veïna. D'aquesta manera, s'estalviarien costos i se seguiria amb la política comunal iniciada per les set corporacions, que busca gestionar serveis de manera conjunta, "l'ideal seria tenir una única patrulla que cobrís les dues parròquies", va exposar Camp.

L'altre idea que planteja el cònsol massanenc és que la patrulla de la Policia estigui acompanyada en certes hores o rutes concretes per agents de Circulació, tant d'Ordino com de la Massana. Els motius parteixen també d'un tema econòmic, ja que "s'optimitzarien els recursos", va exposar Camp. En aquest sentit, el màxim mandatari massanenc va posar com a exemple les patrulles de la localitat catalana de la Seu d'Urgell, que ja funcionen amb aquest sistema combinat d'agents.

CONVENI AMB EL GOVERN
La iniciativa que pretén impulsar Camp serà plantejada en les negociacions per a la signatura del conveni per a la prevenció de la delinqüència. Aquest acords han estat impulsats des del ministeri d'Interior i, després de signar un conveni marc en consens amb tots els comuns, pretenen establir convenis concrets amb cadascuna de les set parròquies, en funció de les seves particularitats.

La parròquia d'Encamp ha estat la primera en aprovar aquest conveni amb l'Executiu. Camp va assegurar que per part de la Massana la disponibilitat per iniciar les reunions amb Interior és absoluta, i que confia que el conveni massanenc vegi la llum abans d'acabar aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT