PUBLICITAT

L'aeroport de la Seu vol atraure turisme de luxe i de negoci

  • Els hostalers del Principat i de l'Alt Urgell comencen a definir línies de treball conjuntes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pista de l'aeroport d'Andorra-La Seu amb una avió de la companyia privada Jetfly Foto: TONY LARA

L'aeroport d'Andorra-la Seu busca sobretot aconseguir turistes de luxe i empresaris que tinguin com a principal destinació el Principat. Les mateixes característiques de la infraestructura ja fan pensar que la seva concepció respon a aquesta idea tenint en compte que només poden arribar aparells d'un màxim de 40 passatgers de capacitat, substancialment inferiors als que aterren al complex de Lleida-Alguaire.

Tot i que tampoc es descarta el turista de proximitat com potser l'espanyol o el francès, l'aposta ha estat des del moment de la demanda de conversió en comercial molt més ambiciosa a l'hora de fixar el punt de mira en un visitant més llunyà. Això si, en tots dos es busca un mateix element comú: que disposin d'un alt poder adquisitiu i si és possible que responguin a un perfil més empresarial.

Un exemple és l'interès que han mostrat per volar companyies com ara Executive Airlines que negocia portar anglesos a Andorra per esquiar els caps de setmana. Però per fer-ho realitat prèviament el Ministeri d'Interior espanyol ha d'autoritzar els vols de fora de l'Espai Schengen, uns tràmits que continuen el seu curs i que encara no han rebut el vist-i-plau per part de les autoritats del país veí .

A nivell de vols privats cal destacar que en aquests moments només hi ha la companyia Jetfly que està operativa. Compta amb dos avions charters que tenen una capacitat per a sis o vuit passatgers. Una empresa que, per cert, farà la seva presentació oficial el proper 25 de febrer en un acte en el que han estat convidats un ampli ventall de personalitats i autoritats.

La companyia forma part del grup Day Star-Vallsegur que va ser escollit per Jetfly Aviation per representar-los al sud d'Europa, a Andorra i Gibraltar en exclusiva.

DINAMITZADOR ECONÒMIC/ Per la seva part, l'empresariat andorrà confia que la posada en marxa de l'aeroport serveixi per dinamitzar l'economia atraient un turisme de gran nivell econòmic que pugui, a més, poder generar altres oportunitats de negoci. Un visitant que ha de respondre a les seves pròpies demandes i a unes necessitats diferents buscant altres atractius com poden ser tenir més comoditats, no haver de fer masses cues o que les distàncies siguin més curtes.

La nova etapa comercial de l'aeroport ha començat a donar les seves primeres passes en forma d'acords de col·laboració entre entitats empresarials. El proper dimecres la comissió tècnica de les associacions hostaleres de l'Alt Urgell i Andorra, que es va constituir fruit del conveni firmat entre ambdues a mitjans d'aquest mes, mantindrà la seva primera reunió al Principat per tal d'establir les línies de treball que permetin la promoció i comercialització de productes turístics conjunts.

També és previst que tractin de la possibilitat de realitzar de manera conjunta cursos de formació per als treballadors del sector de l'hostaleria que pot repercutir en majors oportunitats laborals per a les persones a banda i banda de la frontera, tot lligat amb la demanda efectuada per l'Associació d'Aturats del Pirineu a favor d'una major flexibilitat en la concessió dels permisos de treball per part del govern andorrà. Al respecte continua la campanya de recollida de signatures en diferents localitats pirinenques, entre elles la Seu.

El president de la Unió Hotelera d'Andorra, Àlex Armengol, va explicar que principalment es volen buscar «sinergies entre els dos gremis sectorials que en permetin treure un benefici mutu», els primers a través d'Andorra Turisme i els alturgellencs amb l'Associació Catalana de Turisme, tenint en compte que «el Principat necessita força personal a l'hivern i les comarques pirinenques, a l'estiu».

Armengol va indicar que en aquesta primera presa de contacte de la comissió es tractarà, en concret, de detectar i quantificar les necessitats de personal per tal d'aconseguir evitar «la rotació dels treballadors entre temporades i arribar a una major estabilització de les plantilles».

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Hosteleria de l'Alt Urgell, Miquel A. Sánchez, va insistir en la necessitat d'aprofitar molt més «el paraigües del producte Pirineu» que ha d'incloure les comarques catalanes, Andorra i les zones properes al sud de França. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT