PUBLICITAT

Desacord amb el decret que marca el salari mitjà

  • Gabriel Ubach considera que el Govern «falta a la veritat»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Les primeres reaccions després de que Govern donés a conèixer ahir l'aprovació del decret que situava el salari mitjà mensual en 2.042 euros no s'han fet esperar, tot i que el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va reconèixer que l'avançament d'algunes primes per evitar que entressin a tributar amb l'entrada en vigor de l'IRPF podia ser un dels motius d'aquest augment del 2,6%.

Una de les veus més crítiques va ser la del secretari general de la Unió Sindical d'Andorra (USDA), Gabriel Ubach, que va titllar de «mesura electoralista» el que va anunciar dimecres el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons Ubach, aquests 2.042 euros de salari mitjà mensual «responen a una altra mentida» que «no se la creu ningú». El secretari general de l'USDA va sentenciar afegint que «fa quatre anys» que Demòcrates per Andorra (DA) «falta a la veritat».

El principal problema que segueix trobant la població són les diferències que hi ha segons el sector en el qual es treballa, i molts consideren que aquest salari mitjà està per sobre de la realitat de la majoria dels treballadors.

Segons les dades que recull el Departament d'Estadística de Govern, el passat més de novembre el salari mitjà entre els treballadors del sistema financer era de més de 4.000 euros, mentre que pel sector de l'hostleria, per exemple, no arribava als 1.500 euros. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT