PUBLICITAT

L'encampadana Marta Pont presenta la seva primera obra

  • La novel·la ?El ball de les pedres' se centra en la Catalunya del segle XIV
IMAR MARTÍNEZ
ENCAMP

Periodic
Marta Pont amb el seu primer llibre abans de la presentació d'ahir a la Biblioteca Comunal d'Encamp Foto: TONY LARA

Llicenciada en filologia eslava, traductora i escriptora, Marta Pont Bragulat va presentar ahir a la Biblioteca Comunal d'Encamp el llibre amb el que debuta dins el món de la literatura: El ball de les pedres.

Pont va néixer l'any 1985 a Escaldes-Engordany, tot i que des de ben petita va viure a la parròquia que va acollir el seu arrencament en l'escriptura, Encamp. Gran part de la seva vida l'ha passat a Barcelona. La seva passió «és cercar històries a través dels llibres, dels viatges, de les experiències i de la gastronomia».

L'escriptora s'ha estrenat amb una novel·la històrica que li ha requerit mesos d'estudi i documentació. L'obra parla sobre «ambicions, lluites de poder i històries d'amor entre nobles i servents de la Catalunya del segle XIV. S'endinsa en el món culinari d'aleshores i en els seus costums a través de la interacció de personatges ficticis i reals».

L'Olivia, la protagonista del llibre, és «una jove cuinera a punt de casar-se que, inesperadament, es troba enmig de l'escena d'un crim del qual se l'acusa. Per descobrir el veritable assassí ha de recuperar els records del passat que va haver d'enterrar a la Cerdanya, el Castell de Montsoriu i Barcelona.

A més de fer un recorregut per diferents indrets de la geografia catalana, amb Músser (Lles de Cerdanya), Puigcerdà, La Roca del Vallès, el Castell de Montsoriu (Arbúcies) i Barcelona com a poblacions principals que hi apareixen, també hi és present el Principat, tot i que amb un pes més aviat testimonial. La jove encampadana reconeix que li agradaria tornar al país per instal·lar-s'hi. I és que el seu proper projecte en el que ja treballa és una novel·la també història que transcorre íntegrament al Principat.

Tot i que no era la seva primera presentació, els nervis de Pont eren palpables abans de començar. De moment Encamp i la Roca del Vallès han sigut les dues primeres localitats on ha pogut intercanviar impressions amb els lectors. El seu objectiu és fer arribar la novel·la a tots els indrets que hi apareixen.

Aquesta primera obra Pont l'ha autoeditat a través de l'editorial La Plana, una plataforma que vol ajudar i potenciar els autors novells. Com reconeixen de des la pròpia editorial, el seu principal objectiu és «treure a la llum els nous talents». L'objectiu ara per Pont és aconseguir que una editorial ja consolidada s'interessi per la seva obra. Sigui com sigui, la literatura andorrana gaudeix de bona salut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT