PUBLICITAT

Les matriculacions segueixen estancades i creixen només l'1%

  • Al setembre es van realitzar 147 operacions, una més que fa un any
  • El darrer trimestre es tanca amb un balanç negatiu de
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un establiment amb vehicles a la venda. Foto: EL PERIÒDIC

Després d'uns primers sis mesos esperançadors, que van tancar-se amb un increment de les matriculacions de vehicles del 36% en relació a l'any anterior, la tònica no s'ha mantingut aquest darrer trimestre. De juliol a setembre s'han concretat 463 operacions, 16 menys que en el mateix període de fa un any. D'aquestes, 146 es van produir al mes de setembre, unes dades que representen l'1% més que el mateix mes de l'any passat, o el que és el mateix, una matriculació més.

Aquest estancament de les transaccions de vehicles al sector ha comportat que al tancament del setembre la diferència respecte l'any passat sigui del 21,6% positiu, quan fa tres mesos era del 36%. En números sencers, de gener a setembre s'han venut 1.218 vehicles, 258 més que fa un any.

Els millors mesos en el què portem d'any van ser el juny, el març i l'abril, mesos en què el creixement de les matriculacions era pronunciat. Es van vendre 213, 196 i 194 automòbils respectivament i les diferències respecte el 2009 se situaven per sobre el 40%. Passat el mes de juny, però, les vendes van començar a caure. Especialment dolent va ser el juliol, ja que es van comptabilitzar 179 vendes, l'11% menys que en el mateix mes un any abans. Agost i setembre van tornar a ser positius, però amb un increment que no arribava al 5%. I cal tenir en compte que l'any passat va ser el pitjor any dels últims 25.

VOLKSWAGEN, LA MÉS VENUDA
Per marques de vehicles, Volkswagen ha estat de nou la més venuda durant el setembre, amb un total de 21, seguida de Ford amb 18. En el còmput anual la primera és Volkswagen (representa l'11% del total). Audi i BMW, amb 122 i 119, ocupen la segona i tercera posició respectivament. Encara no s'han estrenat les marques Chrysler, Daihatsu, Isuzu, Lancia, Maserati, Rover i Ssangyong. Del total de vehicles venuts, el 72,9% són dièsel i el 27,1% de gasolina. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT