PUBLICITAT

La CEA reclama la renovació del codi de relacions laborals

  • Altimir repeteix un cop més com a president de la confederació
MARISA DA COSTA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president de la CEA, Xavier Altimir, amb el secretari, Àlex Armengol, durant la roda de premsa d'ahir Foto: TONY LARA

Una única candidatura es va presentar al procés d'eleccions de la junta directiva de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), pel que la mesa electoral no va tenir grans dilemes a l'hora de proclamar l'equip que dirigirà l'agrupació durant els propers quatre anys. Així, la tasca de presidència recau una vegada més sobre Xavier Altimir Planes, qui serà secundat per Miquel Pujal. Àlex Armengol, que ocuparà el càrrec de secretari de la confederació, va acompanyar ahir el reelegit president en la roda de premsa realitzada amb motiu de les eleccions, on ambdós van comparèixer per exposar els objectius que es perseguiran.

La fita principal de la CEA, segons va exposar Altimir, és la renovació del codi de relacions laborals del que actualment disposa Andorra, una llei que, als ulls dels empresaris, ha quedat obsoleta. Per aquest motiu, l'equip directiu mourà fitxa per pactar amb l'Executiu la incorporació de les especificitats que s'han anat desenvolupant amb la modernització, com ara els contractes temporals o nous perfils professionals que ara per ara la norma no contempla.

A banda de la voluntat «d'adaptar el país al món global», Altimir va afirmar que dues de les prioritats de la CEA és desenvolupar dues noves lleis que afecten a l'acció patronal per una banda i, de l'altra, a la sindical. Amb la primera, «es vol regular la situació per tal de donar credibilitat a les associacions i potenciar la integració». Amb la segona, es cerca que la comunicació entre l'entitat i «els sindicats significatius» sigui fluida.

El president de la patronal Foment, Joaquim Gay, va fer acte de presència ahir, demostrant el desig de millorar el marc de relacions i afavorir les relacions amb empresaris espanyols.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT