PUBLICITAT

El nou espectacle d'Scalada mostrarà les llegendes d'Andorra

  • ?Storia' barreja la tradició i la modernitat amb formes poètiques i contemporànies
  • La web Andorra Turisme ha registrat fins al moment 500 noves prereserves d'entrades
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Budzaku i Camp observen ahir la presentació en roda de premsa del contingut del nou espectacle del Cirque du Soleil a la seu d'Andorra Turisme Foto:TONY LARA

El Cirque du Soleil presentará aquest estiu un nou espectacle de la sèrie ‘Scalada'. En aquesta ocasió se centrarà en les llegendes d'Andorra i portarà com a subtítol ‘Storia'. La Dama Blanca serà el fil conductor de les diferents històries a través d'un viatge anecdòtic i metafòric que es presentarà amb les acrobàcies dels membres de la companyia canadenca.

Tot i que encara no està tancat definitivament, el director de Productes i Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, va avançar ahir durant la presentació del gruix del contingut de la representació que, fins el moment, la companyia ha començat a treballar les escenificacions de les llegendes de Carlemany i Ermessenda de Castellbó.

També és previst que aparegui l'argolla de la Font d'Argent. Torres va explicar que les històries narren entre 5 i 6 llegendes amb un mateix punt en comú: formen part de la identitat andorrana. Durant els propers mesos de febrer i març le Cirque du Soleil donarà a conèixer tots els detalls d'un espectacle que començarà el dissabte 4 de juliol i finalitzarà el dissabte 1 d'agost. En total es faran 21 representacions de dimarts a dissabte i, com a novetat, també es podran veure tots els dimecres.

SINOPSI/ La Dama Blanca serà l'encarregada d'obrir una a una les capses de les llegendes que configuren ‘Storia'. Cadascuna d'aquestes capses mostrarà acrobàcies aèries i coreogràfiques evocant els secrets de la història i de les llegendes andorranes. Altres herois llegendaris que apareixeran seran Carlemany el Gran, el futur emperador d'Occident que, segons la llegenda, alliberà al poble andorrà. Quatre segles més tard, Ermessenda es casà amb el comte de Foix, el futur rei de França, establint així les bases per a la creació del Co-principat.

La representació de l'Argolla de Fontargent es basarà en la història que narra que Carlemany entrà pel Coll de Fontargent a les Valls d'Andorra, tot perseguint els alarbs, i que va fer clavar al Pic Negre de Junclar una argolla per a fermar el seu cavall.

L'ESPECTACLE/ El Cirque du Soleil farà 21 representacions a l'aparcament del parc Central de la capital. Les funcions tindran una durada d'una hora i començaran a les 10 de la nit. Prèviament a dos quarts de deu s'iniciarà una animació de mig hora. La carpa tindrà les mateixes dimensions, sobretot els 19 metres d'alçada perquè permet fer números aeris que tenen més visibilitat per al públic. L'escenari també serà més elevat per donar més visibilitat a l'espectacle.

El cost final de l'espectacle serà inferior al de l'estiu passat i es mantindran les 5.000 places d'aforament però es repartiran a parts iguals entre places de peu i places assegudes (2.500). En augmentar el nombre de funcions també s'incrementarà el nombre de places total de l'espectacle fins a 105.000. L'estiu passat eren 85.000. El director de l'espectacle serà el mateix de l'any passat, Stéphane Boko, que repeteix al càrrec de les funcions.

PROMOCIÓ / Si la promoció comença més d'hora, el Cirque du Soleil també s'ha compromès a parlar de l'espectacle d'Andorra a les gires que farà properament a Madrid on presentarà Almaluna, i a Londres i Berna on presentarà Kooza. A més, també anunciarà l'espectacle d'Andorra a la seva pàgina web i enviarà dos correus electrònics als 5 milions de membres que té registrats al seu Club, a tot el món. Demà dimecres també presentarà la campanya a Fitur a Madrid, coincidint amb accions de comunicació locals. L'espectacle andorrà del Cirque du Soleil també es presentarà a Paris el proper 3 de febrer. Torres va confiar en renovar l'interès del públic per l'espectacle perquè «només el 25% o el 30% són repetidors, o sigui que més del 70% del públic.

PRESSUPOST/ El Cirque du Soleil cobrarà exactament el mateix catxet que l'any passat, o sigui 2.368.350 euros. La despesa logística del muntatge s'incrementa el 8,6% passant de 653.623 a 710.000 euros, els ingressos que generarà l'espectacle sobre una previsió d'aforament del 80%, s'incrementaran molt més, de l'ordre del 19,5%, i passaran de 468. 608 a 556.533 euros.

I això gràcies a la venda de més entrades al preu de 15 euros, però també per l'optimització del marxandatge de productes promocionals que ampliarà els punts de venda a totes les Oficines de Turisme del territori, i també a d'altres patrocinadors.

Torres va assegurar que molts establiments ja disposen de tota la informació i es poden comercialitzar paquets a través del microsite de Scalada a la web visitandorra.com. A partir del mes vinent s'iniciarà la promoció visual de l'espectacle en diferents espais del Principat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT