PUBLICITAT

La companyia canadenca es consolida com a cita d'oci estival

  • L'espectacle de l'any passat va costar 2,6 milions, i en 2013 2,5
J. R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El Cirque du Soleil consolida la seva presència a Andorra aquest estiu, i ho farà per tercer any consecutiu malgrat que d'entrada no eren poques les veus que no hi apostaven per l'espectacle de la companyia canadenca. Els seus detractors argumentaven que la inversió econòmica no compensaria l'increment de visitants. La realitat ha estat molt diferent i ara per ara la cita anual forma part del paisatge urbà i turístic del mes de juliol al Principat.

L'espectacle de l'any passat va costar 2,5 milions d'euros en lloc dels més de 2,6 milions del primer any. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va explicar que seria desitjable poder negociar amb la companyia un contracte a anys vista, la qual cosa en realitat sembla que permetria abaratir els costos que suposa la seva presència a Andorra, com va passar amb Port Aventura on varen signar per 5 anys. Amb les eleccions entremig ara el Govern actual no té prou temps per negociar a més llarg termini.

MATER NATURA va créixer tres puntS/ El percentatge d'espectadors de Mater Natura, l'any passat, va créixer tres punts respecte al primer del 2013 arribant al 95% total de l'ocupació, tot i que les entrades de pagament van disminuir en quatre punts.

En total, 80.950 espectadors sumant les 17 funcions, amb gairebé el 70% d'espanyols i més del 8% de francesos. Del total de turistes, més del 80% van passar una nit o més a Andorra, amb una pernoctació mitjana de 2,4 dies, una dada molt similar a la de l'any passat.

Les dades van ser importants perquè en les enquestes fetes un 76% dels espectadors de fora d'Andorra van assegurar haver anat de compres a banda d'assistir a Scalada Mater Natura.

Les dades facilitades per Turisme van indicar que els turistes que van visitar Andorra gràcies al Cirque du Soleil van fer una despesa total de 13,7 milions d'euros, gairebé el doble que amb les 10 funcions de la primera edició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT