PUBLICITAT

S'instal·len cartells informatius sobre prevenció d'allaus

  • L'objectiu és advertir dels perills en punts de pràctica d'esports d'esquí
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: SFGA

Després de veure que una bona part dels accidents amb víctimes causats per les allaus tant a Andorra com a l'entorn pirenaic són conseqüència de la falta de preparació i coneixement de l'itinerari per part de les víctimes, així com de la manca d'equipament adequat i necessari per endinsar-se en indrets propensos als despreniments de neu, varis organismes del Govern van posar-se d'acord per emprendre mesures de prevenció.

L'Espai de Neu i Allaus (EDNA), el departament de Protecció Civil i l'àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (Coex), van ser els encarregats de la creació, finançament i instal·lació d'onze cartells informatius dissenyats per la Unitat d'Imatge Institucional del Govern d'Andorra. Els panells informatius sobre prevenció d'allaus van ser instal·lats als punts de partida dels itineraris més freqüentats per practicar esports de neu, com són l'esquí de muntanya o les raquetes de neu i tenen l'objectiu d'advertir sobre els riscs i donar indormació als usuaris de muntanya infernal, segons va informar el Govern mitjançant un comunicat de premsa.

Els cartells consten d'informació per a una correcta planificació de la sortida i enumera el material indispensable per a realitzar-la. També recorden el número de telèfon per al rescat de muntanya, el 112. Per últim, inclouen dos codis QR: un condueix als butlletins meteorològics així com als nivells de riscs d'allaus. En el mateix espai s'hi pot trobar una oferta formativa en matèria de seguretat de muntanya. El segon codi porta a la descàrrega gratuïta de l'aplicació de seguretat Alpify.

Els cartellses van distribuir i col·locar en els punts de partida de diferents camins per a la ràctica d'esports de neu: al pàrquing de Sorteny, a Arcalís, al Pont del Castellar, a Prats Sobirans, a la vall de Ransol, a Incles, al Pàrquing del Cubil, al de Mereig i al de la Rabassa, al camí d'Ensagents i al Port d'Envalira.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT