PUBLICITAT

El fort vent deixa desperfectes a nombroses localitats

  • La Seu i Castellciutat, entre les més afectades
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Les canoes del Parc del Segre, tombades pel fort vent Foto: Annebel Van der Knijff / ràdio seu

Fort episodi de ventades la matinada de diumenge a la Seu i Castellciutat. Tot i els desperfectes múltiples, no consta cap ferit. Segons fonts municipals, policia, bombers i brigades ahir es va treballar de valent per retirar arbres o branques de la calçada, netejar vies d'accés, sanejar façanes amb elements no estructurals inestables, assegurar mobiilari urbà i retirar objectes caiguts a la via.

Entre els llocs més afectats hi ha la plaça de Mossèn Pere Pujol (coneguda també com a plaça de Josep de Zulueta), el Parc del Segre i la ribera del riu, naus del polígon industrial de Castellciutat i algun carrer, on va caure alguna part de teulada. Molts objectes de balcons i terrasses també se'ls va endur el vent. A Castellciutat un arbre es va desplomar enmig del camí d'accés al poble des de la Seu.

El temporal va causar nombroses afectacions a tota l'àrea del Pirineu, on les ratxes de vent huracanades van tenir el seu moment àlgid entre les 2 i les 6 de la matinada, amb pics de vent de fins a 90 quilòmetres per hora, i amb una mitjana de vent sostingut de 50 quilòmetres per hora. A Organyà van arribar als 112 quilòmetres per hora. A l'Alt Urgell es van rebre 18 avisos, 11 dels quals a la capital urgellenca. Sis de les trucades d'alerta van estar a la Pobla de Segur.

No hi ha hagut cap persona ferida com a conseqüència d'aquestes ventades, que també van provocar el tall de subministrament elèctric al municipi de Vilanova de Banat (Alàs i Cerc). La incidència va afectar uns 100 abonats. El servei es va poder restablir a les 7.16 hores del matí.

Tallada la C-16 / El Servei Català de Trànsit (SCT) va informar que com a conseqüència del vent va quedar afectat el revestiment del túnel de la C-16 a Berga i la via estava ahir restringida en ambdós sentits. Els vehicles eren desviats en sentit sud per la BP-4654 i en sentit nord per la C-1411a. La incidència i la restricció de trànsit es van allargar ahir fins al vespre i davant d'això des de l'SCT es demanava als usuaris que haguessin d'utilitzar l'Eix del Llobregat per tornar cap a l'àrea metropolitana de Barcelona que, en la mesura del possible, avancessin el retorn del cap de setmana per tal d'evitar problemes de trànsit.

Com a conseqüència del vent intens ahir també es va tallar la GI-513 a Bàscara per la caiguda d'un arbre a la calçada. All llarg del matí aquesta mateixa incidència va obligar a restringir la N-260 a Ribes de Freser i d'altra banda la GIV-6216 a Torroella de Fluvià va ser tallada per un turisme amb remolc que va bolcar arran de les ratxes fortes de vent.

Altres afectacions / Protecció Civil va emetre una Prealerta del pla d'emergències en el transport de viatgers FERROCAT pel tall en el servei de circulació ferroviària entre La Molina i Puigcerdà a causa de branques caigudes sobre la catenària. El servei entre Portbou i Llançà també va estar tallat per manca de tensió a la catenària, però a la tarda ja s'havia restablert. A Campelles, a la R3 entre Campdevànol i Ribes de Freser, un comboi va col·lidir amb unes branques caigudes a la via, tot i que sense provocar ferits. Els passatgers van estar evacuats i van seguir el trajecte per carretera.

visita per comprovar desperfectes / L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el tinent d'alcalde de Via pública, Jesús Fierro, van comprovar ahir l'estat dels desperfectes a la localitat. Des d'avui, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament s'atendrà aquelles persones que hagin sofert algun desperfecte causat per algun element de la via pública.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT