PUBLICITAT

100 sol·licituds de vot per correu, el 75% d'Espanya i França

  • Hi ha peticions de llocs com Nova Zelanda, Canadà, Dubai o Japó
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

Un total de 100 persones han realitzat la sol·licitud per poder votar per correu a les properes eleccions generals de l'1 de març. Així ho va informat el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, després que aquest dijous finalitzés el termini per fer les sol·licituds. Entre les peticions rebudes, la gran majoria són dels països veïns Espanya i França, però també n'hi ha de llocs més llunyans com Nova Zelanda, Canadà, Dubai, Japó o Argentina.

El termini per demanar la sol·licitud de vot es va tancar ahir. Casadevall va indicar que és difícil valorar aquesta xifra ja que no hi ha un registre de residents a l'estranger, però que «estem convençuts que hi ha més gent a l'estranger i no hem pogut arribar a tothom». No obstant, Casadevall va dir que des del Govern es van fer tots els esforços de comunicació per arribar als possibles electors, tant a través dels anuncis als mitjans de comunicació com als webs del Govern i als Comuns, i enfortint la comunicació sobretot durant el Nadal. El 75% són d'Espanya i França, però també n'hi ha de Nova Zelanda, Canadà, Dubai, Japó, Argentina i d'altres.

Pel que fa a la situació d'aquests electors, més del 70% són persones que treballen o estudien fora de manera temporal, mentre que la resta són residents a l'estranger.

A partir d'ara, els comuns han de comprovar les sol·licituds rebudes i un cop ho estiguin, a partir del 13 de febrer s'enviarà la documentació per missatgeria. Rebran un certificat per poder exercir el seu dret a vot, amb les instruccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT