PUBLICITAT

700 signatures de veïns de l'Alt Urgell per agilitzar els permisos

  • El col·lectiu d'aturats demana a Martí més flexibilitat burocràtica
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'edifici administratiu de L'Obac que acull el departament d'Immigració Foto: EL PERIÒDIC

L'Associació d'Aturats del Pirineu ha iniciat una recollida de signatures en què demana al Govern d'Andorra que flexibilitzi la concessió de permisos de treball per a la gent de la zona, «tenint en compte l'alt índex d'atur actual». El grup ha tramès una carta al cap de Govern, Toni Martí, perquè tingui en compte les seves peticions i es redueixin les traves administratives que existeixen actualment per obtenir una feina al Principat.

El col·lectiu, que ha sol·licitat també una entrevista per plantejar directament aquesta qüestió, ja ha recollit gairebé 700 firmes de suport. Els plecs de signatures es poden trobar en diversos establiments de la localitat de la Seu d'Urgell.

Aquesta proposta se suma a la pressió que s'està duent a terme des del territori català per aconseguir que es faciliti la contractació de persones desocupades de l'Alt Urgell al Principat. En aquesta línia, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va recordar ahir que s'han produït avenços significatius per possibilitar «un mercat laboral més permeable» després de les converses dutes a terme entre el consistori i el Govern andorrà.

Les negociacions van permetre l'any passat obrir una quota específica de permisos de treball per a fronterers. Així mateix, s'ha firmat recentment un conveni entre les patronals d'hostaleria de l'Alt Urgell i Andorra per fer més fàcil la mobilitat laboral de treballadors a banda i banda de la frontera.

En aquest sentit, Albert Batalla va expressar ahir a Ràdio Seu la necessitat de donar a conèixer les ofertes laborals. És per això que el consistori negocia amb diferents organitzacions empresarials del Principat una fórmula que permeti als aturats de la Seu i comarca tenir accés a la demanda de llocs de treball. Això es podria vehicular a través de l'Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG) o bé l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT