PUBLICITAT

Alerta per fortes ventades al Pirineu

  • Durant avui i diumenge es donaran episodis de vent i nevades aïllades
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Protecció Civil de Catalunya ha activat la fase de prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per la previsió de fortes ventades durant aquest cap de setmana. Segons ha indicat el Servei Meteorològic a Ràdio Seu, les ratxes màximes poden superar els 90 quilòmetres per hora, tot i que avui dissabte es poden registrar ràfegues de més de 125 quilòmetres per hora a les cotes altes i mitjanes de tot el Pirineu, a més també d'altres zones com la Catalunya Central, Girona i Barcelona.

Per diumenge es preveu l'entrada de mestral el vent intens. En aquests casos s'han d'extremar les precaucions en les activitats a cotes mitjanes o altes davant el fort vent i també pel risc d'allaus, que és marcat en alguns indrets del Pirineu.

Des del Servei Meteorològic de Govern, s'informa que cal tenir precaució en activitats concretes a l'aire lliure i que s'ha d'estar atent a les previsions de cara a les properes hores.

Pel que fa als esquiadors, es recomana també estar alerta a l'esquiar fora pista per la possibilitat de trobar plaques de neu a causa del vent que puguin generar allaus.

Les temperatures seguiran sent fredes tot i que es mantenen dins la normalitat per l'època de l'any, i les nevades que hi pot haver durant el cap de setmana no superaran els 10 centímetres de gruix de neu acumulada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT