PUBLICITAT

Green té grip i febre

  • «Dubto que pugui jugar», afirma un Peñarroya que només tindria nou efectius del primer equip
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Shaun Green, amb cara de circumstàncies després d'un atac del BC MoraBanc a la pista del Sevilla Foto: ACBMEDIA

Cada setmana surt alguna cosa i aquesta vegada no podia ser una excepció. No és cap problema que Asier Zengotita fos donat de baixa el passat dimarts perquè de fet ni tan sols ha pogut debutar a l'ACB amb la samarreta del BC MoraBanc Andorra, però sí que ho és que des del mateix dia que l'aler basc va ser acomiadat, Shaun Green realitzava el seu últim entrenament a les ordres de Joan Peñarroya. El motiu és una grip que l'ha tingut al llit amb febre durant els darrers tres dies. El tècnic egarenc esperarà fins a última hora per saber si podrà comptar amb ell però no és optimista al respecte. Blanch també està a la infermeria, així que sense l'americà només hi haurien nou efectius a disposició. Un problema perquè ve el líder.

«Dubto que pugui jugar», lamentava Peñarroya ahir per aquesta baixa. Això, però no li preocupa tant. Tampoc l'Unicaja, de qui va assenyalar: «Portem partits a casa contra el Madrid, el Barça i ara el líder. Em preocupa tot del rival, però sobretot el meu equip», va deixar anar abans d'alertar de la màquina de bàsquet que és l'equip que dirigeix Joan Plaza: «Té un joc coral, amb molta energia i jugadors rendint a un gran nivell. És el líder perquè el seu joc ho demostra». Per sobre dels dos grans.

«hem d'estar serens» / Però deia Peñarroya que realment li preocupa el seu equip, principalment perquè arrossega quatre victòries consecutives i està ja al límit de la zona vermella. A només un triomf. «L'Unicaja té molts arguments, jugadors de diferents característiques així que hem de millorar; ser sòlids en defensa i amb xispa». Malgrat aquesta mala ratxa, Peñarroya veu el vestidor amb força per continuar donant batalla: «Moralment estem bé malgrat les derrotes. Hem d'estar serens, perquè la lliga és llarga i queda molt camí a fer. Aquesta setmana hem parlat una mica més del que és normal, però tampoc gaire».

Una cosa, però, no treu l'altra. L'Unicaja va jugar dijous partit d'Eurolliga contra el CSKA de Moscú –contra el qual va perdre 101-74– però també té una plantilla de dotze jugadors que permet jugar dos partits a la setmana, d'enorme qualitat, tanta que per al tècnic del conjunt tricolor, per guanyar «hem de fer molt bé totes les coses, no algunes».

Per exemple, l'asfixia defensiva: «Si els hi permets tenir situacions còmodes, et castiga. I també ens ha d'entrar a nosaltres, perquè últimament el nostre percentatge d'encert està sent molt baix». Deia Sada dijous que al MoraBanc li faltava energia i Peñarroya el va corregir: «No es diu que en falta, això és fa. L'Unicaja té moltíssima energia i fe en la seva manera de jugar. Nosaltres haurem de posar-nos a la seva altura per tenir opcions de victòria».

L'anècdota la posarà Ryan Toolson, cosí del mític Andy que a militar al Festina Andorra la temporada 1993-1994 en el que va ser el seu trampolí per triomfar en el bàsquet europeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT