PUBLICITAT

El Dakar més dur de la història

  • Despres descobreix «un altre raid» des de les posicions?modestes i Llovera té dubtes per repetir l'any vinent
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: FOTO ESPORT

Els herois andorrans del Dakar 2015 ja són a casa. Cyril Despres i Albert Llovera tornen a ser amb els seus després de passar una de les benvingudes d'any més difícils de la seva vida. Com a mínim esportiva. Una frase d'un catedràtic del Dakar com és el pilot d'Arinsal ho resumeix tot: «Sainz, Peterhansel i jo mai havíem vist res similar. Peterhansel fa 28 anys que corre al Dakar i jo, 15. Aquesta etapa ens ha marcat ja fins a la meta», va assegurar ahir. Es referia al recorregut del segon dia, entre Villa Carlos Paz i San Juan. «Estàvem a 51 graus a l'exterior, pedres, fesh fesh, carreteres trencades... Hi havia de tot. Jo no vaig ni poder sortir sol del cotxe i no podia ni parlar. No estava lúcid. Mai m'havia passat...», va recordar Despres.

Llovera va arribar amb sis hores de retard, és a dir, que gairebé no va poder ni descansar. Aquesta etapa li ha quedat ben marcada. Tant, que dubta de si tornarà al 2016. «En principi sí, però tampoc vull anar de qualsevol manera. Que hagi acabat no em fa perdre el cuc a l'estómac per tornar, el que vull dir és que no vaig per patir, sinó per passar-ho bé. A partir de la segona etapa m'he trobat molt ‘matxacat'. Aquell dia em vaig deixar totes les energies; fins i tot a la cadira de rodes que portava al cotxe se li van caure les rodes... Era un infern, amb cops secs que et deixaven dos minuts anul·lat».

Això sí, tots dos tenen també grans records. «Una de les coses més divertides eren les sortides cada matí que ens trobàvem i parlàvem una estona de les nostres coses», van apuntar.

Despres admet que el seu primer any amb les quatre rodes té la seva part positiva: «He viscut un Dakar que desconeixia. Sempre rodava en verge i aquesta vegada sobre marques de camions. No sabia que hi havia tanta complicació darrere però això per mi forma part de l'aprenentatge. Tinc dos anys més de contracte amb Peugeot. Nani Roma va necessitar nou anys per guanyar, Peterhansel 6. Jo no estic content de com m'han anat les coses però a l'escuderia sí. Només acabo de començar i el rodatge ara és el més important».

Llovera, segons Despres, mereix «el trofeu a la moral indestructible». Perquè és el primer andorrà en acabar un Dakar. «Necessitaré setmanes per recuperar-me de l'esquena, els tendons dels dits de les mans, el cul, que tinc tres llagues... Però m'he sentit molt arropat. Si em parava a un semàfor a Argentina, tothom em saludava». Ara ja poden descansar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT