PUBLICITAT

Font Blanca mediàtica

  • Kilian Jornet torna a la cita andorrana després de dos anys d'absència en una edició a vessar d'estrelles
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Kilian Jornet corre en primera posició en la cursa individual de la Font Blanca 2012, a Arcalís Foto:TONY LARA

Kilian Jornet serà la gran atracció de la Font Blanca 2015, que aquest any formarà part de la Copa del Món ISMF, com també d'Espanya i d'Andorra, i acollirà la cursa individual demà a Arcalís i la vertical, diumenge a Arinsal. S'olora una edició –la dotzena i novena seguida– de luxe i mediàtica com mai, amb els millors competidors del panorama internacional.

Jornet, que no venia a Andorra per fer Copa del Món des del 2012, haurà de batallar Si vol repetir el doblet aconseguit fa dos anys. En la cursa individual tindrà com a principals enemics a l'alemany Anton Palzer –fins l'any passat ho guanyava tot com a júnior– o el francès William Bon Mardion, guanyador de les dues darreres edicions. Seran sis pujades i cinc baixades en un recoregut tècnic amb una primera part de pujada en pista i tota la resta en terreny alpí, amb canals i arestes. 2.230 metres de distància i amb un desnivell de 1.844.

Quant a la cursa vertical, els favorits seran més o menys els mateixos a més dels italians Damiano Lenzi i Robert Antonioli, vencedors al 2013 i 2014, respectivament. Els espera un trenca-cames de 730 metres de desnivell en un recorregut de tan sols quilòmetre i mig. Sortiran a les Marrades a 1.590 metres d'altura sobre el nivell del mar i arribaran al planell de prop de l'Igloo Bar, a 2.320. En aquesta prova tan explosiva, en la qual difícilment no hi ha esprint final, sempre ha fet vibrar sobretot a l'arribada, amb els protagonistes retorçant-se a sobre la neu per suportar el mal després de l'esforç descomunal que fan. Tot un espectacle digne de veure.

En la categoria femenina les característiques dels circuits seran les mateixes que en la júnior masculina, amb 1.515 metres de desnivell per a la cursa individual i 465 per a la vertical. La francesa Laetitia Roux, que va fer doblet l'any passat i va guanyar la individual al 2013 a més de ser la campiona del món, tornarà a ser el centre dels focus, tot i que rivals com la italiana Gloriana Pellissier o la jove suïssa Maude Mathys.

Onze seran els països representats: Alemània, Àustria, Canadà, França, Espanya, Itàlia, Noruèga, Suècia, Suïssa, Estats Units i Andorra. El seleccionador nacional, Jacques Soulié, compta amb els onze integrants a més de Joan Albós i el júnior Marc Font.

ZONES DE PRIVILEGI PER AL PÚBLIC / En la cursa individual, la Federació Andorrana de Muntanyisme recomana el refugi de les Portelles, el retorn del telecadira de creussans o la zona de sortida i arribada, a la Coma d'Arcalís. Per a la Vertical s'aconsella veure la cursa des de l'arribada per als esquiadors o des del Comallemple per als no esquiadors. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT