PUBLICITAT

Consolidats i amb ganes

  • L'Andorra Hoquei Club, creat fa molts anys al Principat, està potenciant l'esport en categories de prebenjamí i iniciació
A. C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els nens de el prebenjamí i l'escola d'iniciació de l'Andorra Hoquei Club en un entrenament al Pavelló Comunal Foto: TONY LARA

L'hoquei és un esport que porta molts anys instal·lat a Andorra de manera sòlida. Tot i això, no és dels més practicats al país, i sobretot pel més petits, que sempre tendeixen cap a altres disciplines. Tot i això, l'Andorra Hoquei Club (AHC), està realitzant un treball en les escoles del Principat, concretament, en les del sistema andorrà i amb els nens i nenes de primer cicle de primera ensenyança. L'objectiu és promocionar l'esport entre els més petits i per aquest motiu, els responsables de l'AHC, Wiffy Balart, Juan Sebastián i Roger Corral, han posat més èmfasi darrerament en les categories de prebenjamí i iniciació, i a més, tenen la intenció que, amb el pas del temps, vagin prenent més força.

De moment, aquest any hi ha dos equips de prebenjamí, entre els quals hi ha els nens d'iniciació, i un de benjamí, que competeixen en la Lliga Catalana d'Hoquei, en concret en la secció territorial de Lleida. A més a més, l'AHC té un equip benjamí femení, que també competeix a Catalunya, però a diferència dels nois, van per tot el territori català. Tant el benjamí com les noies, van començar a competir el setembre passat. Per tant, porten poc temps competint de manera regular i de moment estan en un procés d'aprenentatge, com indica un dels jugadors del prebenjamí A, Martí Farrero: «De moment no ens va gaire bé, però és qüestió de temps, fa poc que em començat i estem aprenent». Farrero explica que va començar jugant a l'escola i que des d'allà va arribar al club: «Em va agradar molt i em vaig federar per competir. Està bé competir contra altres equips per veure com són els clubs de fora d'Andorra», comenta el jugador del prebenjamí. L'Àlvar Calvo porta cinc anys practicant l'hoquei, i només en té nou. «No m'enrecordo com vaig començar, fa molts anys», explica Calvo, que és el més veterà de l'equip.

De l'equip femení, Martina Costa explica que va arribar a apuntar-se a l'Andorra Hoquei Club després que els seus pares li proposessin: «Em van dir que em podria agradar, m'hi vaig apuntar, i van encertar» explica Costa, que afegeix: «Ja havia jugat a hoquei a l'escola, però no era amb patins».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT