PUBLICITAT

Baró secundarà la llista nacional de DA, que encara s'ha d'acabar de perfilar

  • La coalició que lidera el PS presenta llistes a les set parròquies
MARISA DA COSTA
ENCAMP

Periodic
Demòcrates per Andorra, en la posada de llarg d'ahir a Encamp Foto: TONY LARA

Demòcrates per Andorra va presentar ahir a Encamp les llistes amb què encara les properes eleccions generals en un congrés extraordinari. Conxita Marsol tanca el podi d'una llista nacional de la que encara s'han d'acabar de definir les últimes posicions, darrere del segon lloc de Ladislau Baró, cosa que s'haurà d'ultimar avui mateix abans de les 12 del migdia, l'hora límit per als partits per presentar les seves candidatures.

Els taronges sí que van confirmar, però, els noms que encapçalen les llistes per cada circumscripció territorial. Com ja es rumorejava per la tarda i després que les propostes anteriors fossin rebutjades per part dels candidats per motius personals, Demòcrates per Andorra es presentarà a la capital en coal·lició amb Coalició d'Independents. El ministre en funcions de Finances i de l'Administració Pública, Jordi Cinca, anirà acompanyat per Rosa Ferrer. L'encara cònsol major d'Andorra la Vella, dimitirà avui mateix. Sobre aquesta llista Martí va afirmar que «Cd'I segueix una línia similar a la del partit demòcrata» i que aquest tàndem pot ser molt beneficiós en una parròquia que abasta 7.000 electors perquè «ja coneixen ambdós candidats».

PARROQUIALS / La llista pensada per a la parròquia on el mateix cap de Govern va reconèixer que «s'haurà de lliurar una dura batalla» també porta el nom d'un ministre: Gilbert Saboya. Qui fins ara portava la cartera d'Afers exteriors emprendrà el repte juntament amb Carolina Puig.

Tot i que semblava que no s'havia d'acabar de resoldre, finalment la Massana comptarà per part de DA amb Olga Gelabert i David Montané.

Els taronges van demostrar una major confiança en les parròquies restants. Carles Enseñat repetirà a la llista d'Encamp, aquesta vegada amb Maria Martisella. Antoni Fillet i Meritxell Mateu són els noms proposats per a Ordino. Canillo i Escaldes-Engordany no representren sorpresa: Jordi Alcobé i Mònica Bonell per la primera i Miquel Aleix i el fins ara síndic general per la segona parròquia.

Gili, segona / Per la seva banda, la coalició formada pel PS, Verds i Inciativa Ciutadana ha aconseguit tenir presència a les set parròquies. L'actual consellera general, Rosa Gili, anirà de segona a la candidatura nacional, mentre que Gerard Alís ocupa el tercer lloc.

SDP va entrar la seva candidatura a Ordino ahir al migdia. La llista territorial, encapçalada per Felip Gallardo, va ser la primera en formalitzar els tràmits corresponents al comú per poder presentar-se a les properes eleccions. Gallardo està acompanyat en segon lloc per Joan Abella, i pels suplents Desiree Martínez, Enric Torres i Cristina Montolio, en aquest ordre. Les presentadores de la llista van ser l'exconsellera, Sílvia Bonet, i Elodia Giral, com a segona presentadora.

Gallardo es va mostrar molt satisfet d'haver presentat aquesta candidatura, i va assegurar que no els ha costat gaire confeccionar la llista perquè «som gent de poble que hem volgut donar aquest pas per la nostra parròquia i pel nostre país, cosa que ens omple d'alegria».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT