PUBLICITAT

1,3 milions per a 'Passeig d'aigua', la font de llum del Valira

  • Turisme confia en què el pròxim Govern tiri endavant la construcció «per dinamitzar» la zona
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Francesc Camp, ahir durant la presentació del vídeo del projecte de la font de llum Foto: ANA / M. C.

La proposta Passeig d'aigua ha estat la guanyadora del concurs d'idees per a la realització de la font de llum del riu Valira que serà entre els ponts de la Rotonda i el de París de la capital. La constructora andorrana COPSA i la multinacional Fluidra han estat seleccionades per fer una obra que tindrà un cost d'1,3 milions d'euros. La instal·lació, que tindria un termini de construcció de cinc mesos, es durà a terme depenent de la decisió del pròxim Govern, que segons va indicar el ministre de Turisme, Francesc Camp, «ha de decidir si tira endavant el projecte».

«Entenem que si això ho impulsem nosaltres, en cas de governar ho tiraríem endavant», va manifestar ahir Camp durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per presentar els guanyadors del concurs d'idees. Així, serà un altre projecte que estarà en l'aire fins que el pròxim Govern no doni el vistiplau. El preu de la font de llum arriba a l'1,3 milions d'euros, dels quals 1.051.369 aniran destinats a l'obra civil, mentre que els altres 248.630 estaran destinats a la creació de l'espectacle que es pretén oferir als turistes que passin per aquest eix comercial de la capital. Així mateix, Camp va informar que la instal·lació tindrà un cost de manteniment de 17.679 euros per any. En tot cas, l'obra s'hauria d'encabir, segons el ministre, en el pressupost del 2016, tot i ser un projecte «prioritari».

COPSA i Fluidra seran els encarregats de la instal·lació, escollida perquè «a més de l'espectacle hi ha la intenció que la zona s'embelleixi», segons Camp. La idea és «crear un bulevard que revitalitzi la zona, reordenant-la». Així mateix, va recordar que el riu és del Govern mentre que l'entorn és del comú, amb la qual cosa serà a càrrec de la corporació l'embelliment «del pont de la Rotonda», amb la qual cosa, segons Camp, «hi haurà d'haver-hi consens».

CREAR UN «ATRACTIU TURÍSTIC» / Els espectacles d'aigua i llum tenen com a objectiu servir de reclam per als turistes de l'eix comercial. «És un bon complement per potenciar el turisme de compres», hi va afegir.

FLUIDRA, AMB PROJECTES DE PRESTIGI / L'empresa Fluidra ha estat autora de les fonts de llum de Sao Paulo, la Cibeles de Madrid, Planes-Vila a Perpinyà, i ha col·laborat amb empreses internacionals com Aquatique Show Internacional. També hi participarà l'andorrana Engitec i l'espanyola Eikonos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT