PUBLICITAT

La part baixa a examen

  • Acabada la primera volta, les xifres delaten els punts forts i febles dels sis equips que lluiten per la salvació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Navarro intenta fer cistella des de la zona de tirs lliures, dissabte passat en el partit contra el Barça Foto: ALBERT MARTÍN / ACB PHOTO

La derrota del BC MoraBanc Andorra contra el Barça va suposar l'arribada a l'equador de la fase regular a la Lliga Endesa. Dilluns, Peñarroya va fer un balanç de la primera volta del seu equip en el retorn a l'ACB. Va parlar de sensacions del vestidor, de què creu que espera a la segona volta, de Bivià... Però els primers 17 partits a l'elit també queden els números –com a equip, individuals– de tots els equips que permeten fer comparatives, com també descobrir els punts febles i punts forts.

LA PART BAIXA / Del 13è al 18è, per ordre descendent, estan separats per un màxim de tres victòries. Guipúscoa, Estudiantes, MoraBanc, Fuenlabrada, Manresa i Sevilla són els que, arribat l'equador, lluiten per eludir les dues places de descens.

El conjunt andorrà, amb un bagatge de 5 triomfs i 12 derrotes, n'està a un de la zona vermella. Tres són les claus d'aquest desequilibri. Com a aspectes negatius hi ha el rendiment a domicili, on l'equip de Peñarroya només ha estat capaç de guanyar al cuer Sevilla (en vuit partits), però també destaca per ser el tercer equip que menys anota amb 70,94 punts per partit, sent gran part de la culpa dels llançaments de més enllà de 6,75, on el percentatge d'encert és d'un pobre 31,33%, i des del tir lliure, faceta en la qual destaca per tenir els pitjors números: de 243 intents –el tercer que menys ha tirat des del 4,60– dels quals ha ficat 168, tenint un encert del 69,14%.

Per contra, les millors armes del MoraBanc també són clares: d'una banda encaixa 75,18 punts per partit, la sisena millor xifra de l'ACB i, a més, la segona millor del darrer lustre; i de l'altra que és el cinquè millor equip en rebots, capturant 34,41 de mitja. S'ha de tenir en compte, però, que a casa també s'ha guanyat la fama de vendre cara la derrota. Han passat pel Poliesportiu nou equips, dels quals tan sols Barça, Madrid i Múrcia han guanyat amb certa solvència. València i Bilbao van guanyar en l'últim minut i Baskònia, Herbalife, CAI i Joventut no van sortir vius.

Per sota, amb quatre triomfs, hi ha el Fuenlabrada, que és el rei del rebot (36,53), el tercer millor en tirs lliures (79,22%). Això sí, malgrat tenir al màxim anotador de l'ACB, Panko –16,6 punts de mitja– és el que més falla en triples (li entren el 30,35% dels tirs), és el segon equip que més perd pilotes, com també el segon que menys recupera i amb 72,71 punts és l'equip amb menys anotació amb 72,71 punts per duel.

També té quatre triomfs però ocupa la zona de descens el Manresa, que com el MoraBanc té en el nou Congost la seva font per treure victòries però fora no carbura, és el segon equip que més punts rep (79,71) i de tirs de dos té un paupèrrim 46,46%.

El cuer Sevilla, amb tres triomfs, poc té de bo: la victòria contra el Barça i algunes derrotes ajustades al seu pavelló però, tot i que en la majoria d'estadístiques està a mitja taula, fa aigües per tot arreu en defensa, ja que és l'equip que més punts encaixa, amb diferència (81,88), que combina amb el quart pitjor atac.

Per sobre del MoraBanc, amb sis triomfs, hi ha dos equips. L'Estu, el matagegants, el segon equip que menys pèrdues té, però també l'únic equip de l'ACB que no arriba als 30 rebots de mitja (29,88) i és el segon pitjor anotador (70,88). El Guipúscoa vindria a marcar el tall de la zona considerada baixa i té la tercera millor defensa –rep 72,65 punts per partit– té l'average mig fet amb la zona baixa, ja que ha guanyat a BCA, Fuenla, Manresa i Sevilla, però és el segon pitjor en tirs lliures (70,93%), el tercer pitjor de 2 (47,72%) i el quart pitjor en triples (32,27), a més de ser el penúltim en capturar rebots.

Comença la segona volta, en la qual tothom ja sap els defectes i les virtuts de cadascun.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT