PUBLICITAT

Demanda de fins a 9 anys de presó pels atracadors de la Cellini

  • La vista oral s'iniciarà dimarts que ve al Tribunal de Corts
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La fiscalia demana entre 5 i 9 anys de presó pels 4 presumptes autors de l'atracament a la joieria Cellini de l'avinguda Carlemany fa ara més d'un any acusats de robatori amb intimidació. Els detinguts, no residents, de nacionalitat lituana tenen entre els 19 i els 24 anys i es troben actualment empresonats a la Comella. Tots ells vivien a la localitat valenciana de Sagunto. De la seva banda, la defensa sol·licita l'absolució dels acusats al considerar que no hi ha prous indicis que demostren la seva culpabilitat.

El judici començarà el dimarts de la setmana vinent al Tribunal de Corts i es previst que s'allargui durant tota la jornada i amb molta probabilitat l'endemà següent. L'advocat de la defensa, Manuel Pujadas, va explicar ahir que «no hi ha prou elements més que varis indicis que puguin demostrin la presumpta culpabilitat dels meus clients». Entre aquestes proves s'hi trobarien alguns missatges de sms.

Els imputats es van endur un botí de 440 mil euros amb una pistola falsa de plàstic. Una arma que posteriorment es va trobar en un contenidor de reciclatge. La majoria de les joies encara no han estat trobades per la qual cosa la investigació policial encara no ha estat tancada del tot.

Els fets van succeir a les onze del matí del 19 de setembre del 2013. Tres homes van entrar a la joieria i van encanonar una dependenta de l'establiment amb una pistola. Li van exigir que posés totes les joies dins d'unes bosses d'esport. Tot seguit van fugir corrent i van llançar a una paperera propera un joc d'arracades amb l'etiqueta de la botiga, l'única part del botí que, de moment, es va poder recuperar.

Tres dels detinguts viatjaven en dos taxis, mentre que el quart se'l va interceptar en un vehicle privat amb matrícula del Regne Unit. Immediatament després dels fets la policia va desplegar un dispositiu anomenat Gàbia, consistent en dos perímetres de controls viaris i un augment de la vigilància a les fronteres, que va permetre detenir els sospitosos. Tots ells, a la zona de la rotonda d'Envalira.

ELS RECURSOS D'EMPARA/ El TC va desestimar a principis de l'any passat l'empara sol·licitada pels detinguts després que el batlle decretés la presó provisional per uns «fets presumptament constitutius d'un delicte major de robatori». Els magistrats van considerar que els jutges van actuar correctament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT