PUBLICITAT

L'Adsaps acull noves famílies

  • Més de deu infants rebran de nou assistència sanitària gràcies a un projecte amb més voluntaris
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels nens sahrauís que va venir a Andorra s'acomiada de la que va ser la seva germana durant dos mesos Foto: TONY LARA

L'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), delegació que des d'Andorra acull cada any més de deu nens i nenes provinents dels camps de refugiats, va celebrar ahir una reunió informativa al Centre Cultural la Llacuna de la capital per explicar als assistents què és exactament el projecte i quin objectiu persegueix. Ara per ara, el nombre de voluntaris creix en quatre famílies – a més de les veteranes– acolliran els infants que tinguin l'oportunitat de viatjar fins al Principat durant els mesos d'estiu. S'espera que es mantingui el nombre de 13 infants.

La finalitat puntal d'aquest programa solidari és aproximar nens i nenes que resideixen en camps de refugiats al Sàhara perquè rebin una assistència mèdica de qualitat i, a partir d'aquí, se'ls faci un seguiment sanitari. No obstant, aquest any el projecte presenta novetats. Si bé, segons els requisits, l'edat màxima per adherir-s'hi és la de 12, tres dels nens que van venir el darrer estiu podran repetir –si se'ls permet– l'experiència, per tal de seguir els tractaments que se'ls va receptar. A més de les revisions mèdiques, l'Adsaps cerca allunyar el major nombre d'infants que els sigui possible de les temperatures de 50°C, crear un vincle amb els infants del país i que ambdós intercanviïn coneixements sobre les seves respectives cultures.

Les famílies d'acollida només han de pagar una quota de 60 euros anuals i comprometre's a tenir cura de l'infant durant els mesos d'estiu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT