PUBLICITAT

Acaba el judici per l'helicòpter estavellat al Pallars Jussà

  • La causa de l'accident de la nau, al 2006, va ser per «manteniment deficient»
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Senyal que informa sobre la localització del municipi del Pallars Jussà Foto: EL PERIÒDIC

La causa de l'accident de l'helicòpter que es va estavellar l'any 2006 al Pallars Jussà, causant la mort dels quatre ocupants, va ser un «manteniment deficient», segons recull l'informe de la comissió d'investigació d'accidents i incidents d'Aviació Civil elaborat pels dos pèrits que ahir van declarar al jutjat penal 3 de Lleida. Van explicar que la causa de l'accident va ser el despreniment de la roda lliure per la corrosió provocada per la presència d'aigua a l'oli, que va fer que la lubricació del giny no fos l'adequada. Els pèrits també van indicar que, tal com recull l'informe, l'oli degradat era «difícil» que es detectés amb una inspecció visual, sense desmuntar l'aparell.

Els dos acusats van manifestar que el manteniment que van fer era el correcte i que, fins i tot, els serveis d'aviació civils francesos van inspeccionar l'aparell i van emetre un informe favorable.

La fiscalia demana que s'imposi als acusats la pena de tres anys i tres mesos de presó per a cadascun d'ells per quatre delictes d'homicidi per imprudència professional amb l'atenuant de dilacions indegudes (a causa de la lentitud del procés judicial), així com la inhabilitació dels acusats per treballar com a tècnics de manteniment d'aeronaus durant quatre anys. També es reclama que indemnitzin conjuntament als familiars de les víctimes amb 2,4 milions d'euros (600 mil per a cada família) i amb 175.000 euros Red Eléctrica de Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT