PUBLICITAT

Atenció, proposta: una mini ultra trail

  • El Consell d'Infants proposa a més una cursa d'orientació i un carril bici
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els infants, en la foto de família al final de l'acte, ahir al Comú d'Ordino Foto: M. C. / ANA

El Consell d'Infants d'Ordino es va celebrar ahir i va deixar algunes interessants propostes. Es va acordar, en la sessió que es va dur a terme ahir dimarts al Comú ordinenc, organitzar una mini ultra trail per als escolars de la parròquia. La idea és que es disputés el pròxim estiu.

Els representants de l'escola andorrana i l'escola francesa van proposar que es pugui fer de diferents maneres. Ja saben, ells innoven més que els adults. La idea, segons la canalla, és poder disputar la competició per grups, de forma individual o per parelles, i a més es van exposar diversos recorreguts. Així, els membres del Comú van donar suport a la iniciativa i es treballarà en comissions per organitzar les diferents parts de la cursa. D'altra banda, els infants també van proposar una cursa d'orientació per trobar un tresor i la implantació de carrils bici a la parròquia.

La idea és que la cursa que es pretén celebrar sigui abans de finalitzar les classes. Es tracta d'una primera mini ultra trail per als escolars de la parròquia. Aquesta va ser la proposta que va acordar tirar endavant el Consell d'Infants i que treballarà amb els membres del Comú en comissions. «Estaria bé que anés per tot el poble, per les zones més velles per fer una mica de turisme», va considerar l'alumne de l'escola andorrana, Marc Delaney, que es mostrava, com la resta de companys, il·lusionat amb el projecte.

Durant la sessió es van exposar diversos recorreguts i possibilitats de participació. Entre aquests, la representant de l'escola francesa, Margot Oliva, va indicar que podria «pujar per la Gonarda perquè hi ha molta muntanya».

Altres iniciatives que s'estudiaran o s'abordaran més endavant són l'organització d'una cursa per trobar un tresor a la parròquia o la instal·lació de carrils bici que, en el cas de les carreteres generals, haurà d'avaluar el Govern, segons va indicar la corporació comunal, ja que implica una carretera que no entra dins de les seves competències.

Com va recordar la consellera d'Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, «els anys anteriors les propostes eren més sobre medi ambient i aquest any més esportives». En aquesta ocasió, els infants «no només organitzaran la mini ultra trail sinó que tindran un retorn directe perquè ells hi participaran», hi va afegir. Amb això es va tancar un Consell més esportiu que mai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT