PUBLICITAT

Una plusmarca engrescadora

  • Pol Moya, fill de l'entrenador del CAVA, bat el rècord absolut en els 800 metres amb 18 anys
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

El 2 de gener del 1991, l'atleta andorrà Jordi Ramírez va córrer a València els 800 lliures en pista coberta amb un temps d'1min 58,44s que suposava un nou rècord d'Andorra. El dissabte passat es van complir 24 anys i 15 dies d'un registre que per fi va caure. El més curiós és que l'autor és un jove de 18 anys que es diu Pol Moya i és el fill del tècnic del CAVA, l'entitat amb la qual ell també està federat. Pol va fer en un control a Sabadell una marca d'1min 58,14s que representa una nova plusmarca júnior, promesa i absoluta.

Moya havia batut alguns rècords júniors, cadets, juvenils i alevins tot i que fins fa mig any combinava l'atletisme amb l'hoquei sobre patins. De fet admet que dedicava més temps a l'esport de l'stick però que ha acabat declinant-se per l'esport del seu pare i també de la seva mare, Maria Betriu. «Quan va començar la temporada em vaig fixar superar aquesta marca i la dels 1.500. El que no esperava és que fos a Sabadell, ja que estava d'exàmens a l'Universitat i últimament no he pogut entrenar tant», admet. L'endemà, faria 4min 15,14s en el quilòmetre i mig, plusmarca júnior. No tan impressionant. «Ara vull centrar-me en els 800 perquè estic a 14 centèsimes de la mínima per al Campionat d'Espanya», comenta del futur.

Sobre la carrera de dissabte, es veu capaç de millorar-la «en molt poc temps» però això passa per tenir, com a Sabadell, gent davant d'ell que el faci tirar. «Sabia que si em col·locava en segona fila tirarien de mi i podia fer-ho. Els tres primers dos-cents els vaig fer en 28 segons i l'últim en 31. Es pot millorar», afirma el nou talent de la velocitat que, per joventut, ha fet un rècord engrescador per tots.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT