PUBLICITAT

Saboya i Ventura Espot es posen a disposició del cap de Govern

  • El cònsol major d'Ordino assenyala que s'han d'evitar «guerres internes»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

A les llistes de DA, tant el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, com el cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, s'han posat a disposició del cap de Govern, Toni Martí, per encapçalar les territorials a les respectives parròquies. Saboya va explicar ahir que «estem treballant en la possibilitat de fer llista a Sant Julià» on hi serà present per «defensar el balança de la legislatura» i que «no és el moment de fer cap pas enrere ni un stop». «El lloc on em toqui», va dir Saboya». Pel que fa a la presència de Josep Pintat com a representant dels Liberals, el ministre en funcions va afirmar a l'ANA que «va bé que hi hagi una bona pugna i un bon contrast dels programes» però va indicar que per als que no desitgin un pas enrere «DA és una molt bona opció per a ells».

A Ordino, Espot ha tornat a reconèixer que s'ha prestat a liderar la llista parroquial demòcrata si no hi ha acord entre els altres possibles candidats. «Si no trobem una persona entre les quatre o cinc amb perfils i disponibilitat per evitar guerres interiors, si no es posen d'acord encapçalaré la llista», va explicar ahir el cònsol. En aquest cas, seria ell mateix qui escolliria el seu company de viatge, entre els quals hi són candidats com les conselleres Meritxell Mateu i Patrícia Riberaygua, Àngel Mortès, Toni Fillet, Josep Maria Bringué o Josep Duró. L'objectiu és aconseguir el màxim de vots i «no trencarem la disciplina de grup», ha recalcat.

En cas que Espot passés al Consell General hi hauria canvis al comú, amb Consol Naudí com a cònsol major i un cònsol menor que s'hauria d'escollir entre la resta de membres de la corporació però que apunta a la consellera de Cultura, Educació i Joventut, Gemma Riba; el conseller de Finances, Jordi Ordóñez; i el de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel; encara que els dos primers de moment neguen la seva intenció de fer un pas endavant.

Demòcrates per Andorra ha tancat la llista parroquial de Canillo per concórrer a les eleccions generals de l'1 de març. El fins ara ministre d'Economia i Territori Jordi Alcobé i la subsíndica Mònica Bonell encapçalaran la candidatura, que tindrà com a suplents Meritxell Palmitjavila, Joan Torres i Guillem Casal. D'altra banda, el representant de la parròquia de Canillo a la llista nacional de DA serà Martí Salvans, tot i que el número que ocuparà (el 7 segurament) resta encara obert, a l'espera del que decideixi el president del partit.

Alcobé va aprofitar la signatura del conveni entre Andorra Telecom i el Comú d'Escaldes per mostrar la seva satisfacció d'encapçalar, juntament amb Bonell, la llista territorial. Alcobé va assegurar que «des de Canillo m'han demanat que estigui al capdavant i és important respondre a les persones que confien en mi, em motiva que hi hagi feina per acabar». Quant a la candidatura de Pintat per Ld'A, Alcobé va admetre que ho esperava i per tant, «estem a l'expectativa del que pugui passar, però estem contents perquè seran unes eleccions competitives». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT