PUBLICITAT

Un periodista protagonitzarà la primera novel·la de Rubio

  • ?L'altre costat del mirall' ja es pot trobar a les llibreries
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Portada del llibre d'Iñaki Rubio, amb fotografia de Tony Lara Foto: TONY LARA

L'escriptor Iñaki Rubio va anunciar en primícia que està «en fase d'acabar» la seva primera novel·la. El protagonista serà un periodista, un antiheroi, i en la línia de L'altre costat del mirall –el recull de contes guanyador del Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra 2014– Rubio treballa amb «l'humor i la quotidianitat» i «la presència d'Andorra és important».

De fet, tot i que l'anunci li va treure cert protagonisme, ahir era l'esperat dia de L'altre costat del mirall, editat per Pagès i que finalment ja es pot trobar aquesta setmana a les llibreries. La presentació oficial serà a Blanes el 8 de març, després vindran les presentacions a Barcelona i a Andorra, el 19 de març a l'Hotel Plaza. Per l'acte al país, Rubio estarà acompanyat del jove actor Jordi Troguet, i entre els dos faran la lectura d'algun dels contes: «He pensat amb ell perquè molts contes tenen un to humorístic i lleuger».

Els contes de L'altre costat del mirall segueixen un calendari, comencen a l'estiu i acaben a la primavera –«deu ser un defecte de professió», va bromejar el professor– i retraten l'Andorra actual, això sí, «trencant la realitat preconcebuda, trenquen la rutina mitjançant l'humor i l'element fantàstic, mostren que el dia a dia pot ser meravellós».

Alguns dels contes passen a Andorra, d'altres fora però estan protagonitzats per andorrans. Hi apareix des del fronterer fins al polític. I Rubio alerta: «Contra més m'allunyo de la realitat amb la fantasia o la sàtira, més em serveix per parlar de la realitat i ser crític».

El títol fa una referència indirecta a Alícia al país de les meravelles, «parteixo del fet que el lector coneix aquest referent»: en un mirall es veu la realitat, però a la inversa, «permet una mirada diferent». Per això, Iñaki Rubio va escollir per a la portada una imatge del fotoperiodista Tony Lara i «que juga amb la idea dels reflexes».

El titular no és l'única referència que el lector podrà trobar, entre línies o darrera alguns personatges, hi ha 2001: una odissea de l'espai, Frankenstein o fins i tot Don Quixot. Uns contes sense moralina però que fan reflexionar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT