PUBLICITAT

Foment aprova el projecte de les dues rotondes de Castellciutat i la Seu

  • Encara resta pendent la licitació dels treballs, que tenen un pressupost de gairebé un milió i mig d'euros
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
El tram de la N-260, al pas per Castellciutat, al terme municipal de la Seu d'Urgell Foto: ANA

Després de molt temps d'espera, finalment ahir el Ministeri de Foment va aprovar el projecte definitiu de construcció de dues rotondes a la carretera N-260, situades en els punts quilomètrics 228,00 i 228,50, a Castellciutat i la Seu d'Urgell, respectivament. Encara i tot, després d'aquesta aprovació, caldrà dur a terme per poder continuar amb el procés, la licitació de les obres, que tenen un pressupost estimat d'1,47 milions d'euros.

La subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, va afirmar que confia que aquest nou pas administratiu es realitzi al llarg d'aquest any i destaca que «només resta pendent el vistiplau definitiu al projecte de la rotonda de Montferrer, també a l'Eix Pirinenc, per donar resposta als compromisos adquirits a la zona des del 2012». En aquest cas, espera que les obres també es licitin durant aquest any.

Glorietes de Castellciutat / L'N-260, en el seu accés a la població de la Seu d'Urgell per l'oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions. En el punt quilomètric 228,5, en un canvi de rasant, hi ha una entrada a un camí agrícola al nord i dos accessos a un hotel i al poble de Castellciutat al sud.

D'altra banda, en el punt quilomètric 228,0, a les proximitats del pont sobre el riu Valira que dirigeix al nucli urbà de la Seu d'Urgell, al llarg de 60 metres del flanc nord de l'N-260 existeix una zona d'accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha una entrada a un altre camí agrícola.

MILLORAR LA SEGURETAT VIÀRIA / L'objectiu del projecte aprovat ahir pel Ministeri de Foment és la construcció de dues glorietes en aquestes dues complicades interseccions i la reordenació dels accessos existents a l'N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més a més, també es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d'una vorera al costat sud de la N-260, la creació de zones d'aparcament i un mirador sobre la vall del riu Valira i la població de la Seu d'Urgell.

Altres projectes pendents / El Govern estatal també té pendents de licitació a la demarcació de Lleida altres compromisos adquirits anteriorment. Es tracta dels projectes d'ampliació de l'actual calçada de l'N-260 al seu pas per Gerri de la Sal, amb un pressupost estimat de 2,7 milions d'euros, així com la rotonda de Margalef, en el punt quilomètric 79 de l'N-240, amb un pressupost estimat de 980.000 euros. Segons informa l'ACN, Inma Manso espera que també es tirin endavant aquest mateix any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT