Zamora apareix al final per sumar un triomf més patit del necessari

• El base anota dos triples, dos tirs de dos i dos lliures per evitar la derrota quan el River perdia 58-65

Zamora intenta penetrar a cistella defensat per Prieto, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El primer partit de la segona temporada del River Andorra a la LEB Plata va recordar que cap equip regalarà el partit al River. L'equip de Peñarroya a punt va estar de fer-ho ahir contra el FEVE Oviedo després de dominar durant mitja hora i deixar-se remuntar a l'inici del darrer quart, però una gran reacció en els últims minuts quan estava contra les cordes va servir per debutar amb un triomf. Patint molt més del necessari, però al cap i a la fi triomf, i merescut, per 71-66.

L'equip asturià es va plantar al poliesportiu d'Andorra amb una defensa 2-3 d'inici que va complicar molt la vida en atac un cinc de Peñarroya espès, al qual li va costar entrar en joc. En defensa, com sempre amb marcatges individuals, la cosa funcionava més o menys però poques coses del seu joc van destapar els dos equips durant els primers deu minuts, que van volar amb un 13-15 i la sensació dels prop de 500 espectadors --segons dades del club-- d'haver vist poc bàsquet.

El tècnic visitant, Alfredo Riera, no veia molt clara aquesta defensa i a partir del segon període va decidir passar a la individual i jugar-li de tu a tu al River. Si el que volia era intentar aturar les opcions de tir exteriors li va sortir malament perquè set punts seguits de Sánchez i un de Rob Johnson van posar el marcador a favor dels interessos tricolors, fet que s'allargaria fins l'inici del darrer quart. El River començava a fer funcionar la maquinària i després d'uns minuts d'intercanvis de cistelles va arribar el primer avantatge important, d'11 punts (34-23, 26') però entre el pivot Román i l'aler nord-americà Ratzsch van mantenir l'Oviedo viu fins el descans (38-32).

A la represa el River va continuar a la seva; es va notar que encara queden moltes coses per treballar malgrat tenir el partit controlat contra un rival que anava a remolc i salvava les accions d'atac amb dificultats per mantenir-se dins del partit. O per això o perquè el River no acabava de posar la cinquena marxa per acabar d'escapar-se en el marcador.

I com no va aprofitar la oportunitat va acabar patint. L'Oviedo va reaccionar en el moment menys esperat i del 53-44 a falta d'un minut per al final del tercer quart es va passar al 53-59 al 33. Un parcial de 0-15 i un altre de 0-6 després de frenar Sánchez la primera ratxa amb un triple. 56-65 i quedaven poc menys de cinc minuts. El River estava tocat. Piru Ros i Zamora no encertaven de 6,75 però en el cas del base tricolor només estava escalfant el canell. La defensa es va posar les piles, els marcatges van ser molt més a sobre per no permetre tirs còmodes i Zamora va fer la resta: cistella, triple, triple, cistella i dos tirs lliures.